Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt

2022. szeptember 30. 13:16
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.

A Szent Anna-kápolna tervein már 2021 elején elkezdtek dolgozni a szakemberek, felújítására azért volt szükség, mert az évek alatt mind műszakilag, mind gépészetileg leromlott az állapota.

A tervezés után a kivitelezésnek tavaly decemberben álltak neki és idén szeptemberben fejezték be.

A felújítás során a kápolna vizesedésének megszüntetését a teljes külső és belső vízszigeteléssel, új szellőző, falszárító, sólekötő vakolattal sikerült elérni.

A régi távfűtés megszüntetését követően a gépészeti és elektromos rendszereket is lecserélték, valamint hőszivattyús padló- és falfűtést szereltek be, amelyhez kapcsolódóan teljes padló rétegrendet, új padlóburkolatot készítettek.

A kápolna körüli szivárgórendszert teljesen kicserélték, valamint új vizesblokkot építettek. Az régi bútorokat, az oltárt és oltárképet, valamint a kőelemeket restaurálták, a meglévő padok kiegészítéseként újak is készültek.

Továbbá a homlokzat felületképzése teljesen megújult, a nyílászárók felújítása, cseréje is megtörtént.

A beruházást a főegyházmegye saját forrásból fedezte.

A Padányi Katolikus Iskola iskolakápolnájaként is szolgáló egyházi épületet Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg szeptember 30-án, az Érseki Hivatal elöljárói, Porga Gyula Veszprém polgármestere, a munkálatok vezetői, valamint az iskola diákjai jelenlétében.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. ma 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  ma 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  ma 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.