2023. június 1.
//
Tünde névnap

Döntetlennel növelte előnyét a tabella élén a Veszprém

2022. szeptember 30. 21:35
Először vesztett pontot a bajnoki idényben az 1. Futsal Club Veszprém, amely tompább első és agilisabb második félidő után 2-2-es döntetlent játszott a DEAC vendéglátójaként az NB I pénteki rangadóján.

Önbizalomtól duzzadva fogadhatta péntek este a DEAC gárdáját az idény során hibátlanul menetelő, listavezető Veszprém a futsal élvonal hatodik fordulójában. A hangulatra sem lehetett panasz, a Március 15. utcai katlanban nagyjából nyolcszáz szurkoló gyűlt össze.

A házigazda kezdte agilisabban a forduló egyik rangadóját. A válogatott Krajcsi már a 2. percben védeni kényszerült, miután Tatai megkínálta egy életerős lökettel. Az első veszprémi gólra sem kellett sokat várni. Kártik remek labdaszerzése után a brazil Ton lőtt távolról, a labda és a kapus között Tatai állt, aki lövés helyett elegánsan átlépte a játékszert, ami így a hálóba csapódott (1-0).

Kisvártatva Gavrilovicstól jegyezhettünk fel egy újabb távoli kísérletet, de ez nem jelentett problémát a debreceni hálóőr számára. A veszprémiek a folytatásban tompán, sok hibával játszottak, a DEAC így lassanként átvette a játék irányítását, bár igazán nagy helyzetig nem jutott.

A játékrész derekánál Ton duplázhatott volna, ám szép cselek után óriási helyzetben a kapu mellé lőtt.

A folytatásban jobbára a veszprémi térfélen folyt a játék, de hol a veszprémi védők, hol Spandler avatkozott közbe jó pillanatban.

Néggyel a szünet előtt aztán egyenlített a rivális. Bartha előbb megszerezte, majd el is adta a labdát, amire Szatmári csapott le és passzolt Rácznak, aki senkitől sem zavartatva be is vágta (1-1).

Nem a mieink elképzelése szerint indult a második felvonás. Két perc sem telt el, amikor Thiago belőtt labdáját Deiby kotorta be közvetlen közelről (1-2).

A kapott gól felrázta a mieinket, akik egyre aktívabban futsaloztak. A 31. percben jártunk, amikor Tatai jobb oldalról eleresztett lövése után a gólvonalig jutott a játékrész, ám az érkező Gerencsér nem tudta a hálóba kotorni.

Nyolccal a vége előtt Ton szerzett labdát, gyönyörű csellel becsapta Szatmárit, s bődületesen nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe (2-2).

A bakonyiak egyre nagyobb nyomás alá helyezték a hajdúságiakat, aki egyre inkább fáradni látszottak. Gerencsér kétszer is megszerezhette volna a vezetést, de mindkét lehetőség kimaradt. Fridrich is megtornáztatta Krajcsit, ám az állás ekkor sem változott.

A hajrához érve a vendégek is veszélyeztettek: Harmati, Rácz és Thiago is próbára tette Spandler reflexeit. Az 1. FCV az utolsó percben is eldönthette volna a maga a javára a találkozót, de Tatai sarkazása és emelése sem bizonyult jó döntésnek.

Maradt a döntetlen, a Veszprém először vesztett pontot a bajnokságban. Mivel azonban az Aramis kikapott a Haladástól, Fehér Zsolt legénysége immáron pontelőnnyel vezeti a tabellát.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 6. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–DEAC 2-2 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kovács G. (Zimonyi, Wittner)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Bencsik, Gerencsér
Csere: Soós (kapus), Molnár, Kártik, Ton, Boromisza, Bognár, Gavrilovics, Bartha
Vezetőedző: Fehér Zsolt
DEAC: Krajcsi – Nagy B., Harmati, Deiby, Thiago
Csere: Tóth B. (kapus), Szatmári, Rácz, Sándor, Harcsa, Tóth B.
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Ton (4., 32.), ill. Rácz (16.), Deiby (22.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Az első félidőt átaludtuk, nagyon dekoncentráltak voltunk, s nem azt nyújtottuk, amit az előző öt mérkőzésen. A második játékrészben már jobban nézett ki a játékunk, ez alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Háromszor a gólvonalról rúgtuk ki a labdát, igaz, a DEAC-nak is megvoltak a lehetőségei. Nem kell azonban elkeserednünk, hiszen tudtuk, hogy lesznek kisebb-nagyobb hullámvölgyeink. Büszke vagyok a csapatomra, amely továbbra is többet nyújt annál, mint amit előzetesen bárki is elvárt tőlünk. Köszönjük a szurkolóink buzdítását!

Elek Gergő: – „Ikszes” meccsen vagyunk túl, hiszen mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, hogy megnyerje a mérkőzést. Az első félidei játékunkkal nem vagyok elégedett, a másodikban pedig már a térdükön jártak a játékosaim. Hat mezőnyjátékossal játszottuk végig a meccset, akik emberfeletti teljesítményt nyújtottak. Nagyon büszke vagyok a fiúkra és a megszerzett pontra, hiszen négy kulcsjátékosunk nélkül, egy jó csapat ellen játszottunk döntetlent egy számunkra nagyon fontos meccsen, ami mindig presztízscsatának számít.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I rájátszás, 2022/2023
M GY D V LG KG GK P
1. HALADÁS VSE 10 9 0 1 45 20 25 34
2. MVFC BERETTYÓÚJFALU 10 6 1 3 31 29 2 24
3. SG KECSKEMÉT FUTSAL 10 3 2 5 23 31 -8 15
4. 1. FC VESZPRÉM 10 2 4 4 25 30 -5 13
5. ARAMIS SE 10 3 1 6 40 43 -3 12
6. DEAC 10 2 2 6 30 41 -11 9
Utolsó módosítás: 2023. május 22. 22:28
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 4. 2023. június 5. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 3. holnap 18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 2. 2023. május 29. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét 4-3
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 1. 2023. május 26. 18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 6-3
futsal Férfi futsal NB I felsőházi rájátsás, 2022/2023 10. 2023. május 22. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Berettyóújfalu 5-3
előző események betöltése

További cikkek

Nagy csatában nyert és egyenlített a bronzpárharcban az FCV!
Nagy csatában nyert és egyenlített a bronzpárharcban az FCV!
A Veszprém egyenlített a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcában, miután a hétfői második találkozón saját közönsége előtt legyőzte a Kecskemétét.
Máris folytatódik a bronzpárharc
Máris folytatódik a bronzpárharc
„A tűréshatárt kijjebb kell tolnunk még akkor is, ha minden sebből vérzünk. Mindent meg fogunk tenni hétfőn, hogy kiegyenlítsük a párharc állását” – fogalmazott a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a Kecskemét elleni „kis döntő" hétfői (18.30) második, hazai találkozója előtt.
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
A veszprémi futsalosok a rendes játékidő hajrájában még 3-0-ra vezettek, a vendéglátó Kecskemét az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban fordítani is tudott az NB I bronzpárharcának első, pénteki meccsén.
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Az 1. Futsal Club Veszprém hatalmas csatában, 5-3-ra legyőzte a vendég Berettyóújfalut hétfőn az első osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Fehér Zsolt legénysége ezzel megcsípte a negyedik helyet és készülhet a Kecskemét elleni bronzpárbajra.
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Egyszerű a képlet: ha az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn (18.30) nyer a négyszeres bajnok Berettyóújfalu vendéglátójaként, idén is bronzpárbajt vívhat az első osztályban.