2023. június 1.
//
Tünde névnap

A negyedik meccsét is elveszítette a Szeged

2022. október 6. 20:31
MTI
A Pick Szeged házigazdaként simán, 41-29-re kikapott a dán Aalborg HB a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

 A szegedieknek volt már ennél hosszabb vereségsorozatuk a BL-ben, ugyanis a 2009/10-es idényben, majd 2011-ben is hat meccset veszítettek egymás után, de 41 gólt még soha nem kaptak. Az eddigi negatív rekordjuk 1997-ben született, amikor 40-17-re kaptak ki a Barcelonától.   

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
Pick Szeged-Aalborg HB (dán) 29-41 (15-17)
lövések/gólok: 50/29, illetve 56/41
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 4 perc

A szegedi Imanol Garciandía a labdával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács AnikóA szegedi Imanol Garciandía a labdával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács Anikó

A magyar bajnoki címvédő hazaiak közül Luka Stepancic és Borut Mackovsek, a vendégektől Martin Larsen, Buster Juul és Christian Termansen hiányzott.    

Remekül kezdett és gyorsan ellépett három góllal a Szeged, és bár Bánhidi Bence egyik ujja már az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Rosta Miklós is eredményes volt a beállóposztról. A dánok gyorsan rendezték soraikat, Mikkel Hansen vezérletével a 16. percben egyenlítettek, de a vezetést ekkor még nem tudták átvenni, mert a házigazdák támadásban és védekezésben is összeszedettebben játszottak, mint az előző három - egyaránt elveszített - BL-meccsükön. Az Aalborg a 26. percben került először előnybe, majd Kent Robin Tönnesen egyszerre két kiállítást kapott - egyet lökésért, egyet reklamálásért -, vagyis négy percig nem terhetett vissza.

A szegedi Bodó Richárd a labdával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács Anikó A szegedi Bodó Richárd a labdával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács Anikó

A szünetben 17-15 volt az állás a dánok javára, ráadásul a második félidőt 3-0-s sorozattal kezdték. Hazai oldalon egyre több volt a rontott lövés, a technikai hiba, az eladott labda, és mivel a Mikler Roland helyére beküldött Mirko Alilovic nem remekelt, a magyar válogatott kapus hamarosan visszatért. A 38. percben már hét találat volt a különbség, ezért a folytatásban az Aalborg tapasztalt kézilabdázói tudatosan lassították a játékot. Az elbizonytalanodott szegedieknek a hátralévő időben nem volt esélyük közelebb férkőzni ellenfelükhöz.    

Az utolsó percben, 11 gólos hátránynál jó néhány hazai szurkoló fehér zsebkendőt lobogtatott a megadás jeleként, mert kedvenceik egy 2-8-as sorozattal zárták a találkozót.    

A házigazdáknál Mario Sostaric hat góllal, Mikler Roland kilenc, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon Sebastian Barthold és Mikkel Hansen egyaránt tíz gólt lőtt, Mikael Aggefors 12, Simon Gade öt lövést hárított.

A két együttes kilencedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett harmadszor győzött az Aalborg.

Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács Anikó Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács Anikó

A négy vereséggel álló Szeged október 26-án a norvég Elverumot fogadja, a négy sikerrel rendelkező Telekom Veszprém pedig másnap a német bajnok Magdeburgot látja vendégül a csoportkör ötödik fordulójában.

vehir.hu

További cikkek

Esély sem volt a továbbjutásra
Esély sem volt a továbbjutásra
Ha a szívünkre tesszük a kezünket, minden elfogultságunkkal együtt elismerhetjük, hogy a Telekom Veszprém csapatának esélye sem volt a Kielce ellen kiharcolni a Final4-ba jutást a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Önmagunkat csapjuk be, ha ennek az ellenkezőjét akarjuk bebizonyítani...
Az első félidőben a védekezésünk majdhogynem minősíthetetlen volt – Nagy László
Az első félidőben a védekezésünk majdhogynem minősíthetetlen volt – Nagy László
A Telekom Veszprém sportigazgatója a Kossuth Rádión úgy nyilatkozott, a játékosok erőlködtek, felőrölte őket a Kielce nagyon masszív, nagyon kemény védekezése.
Máthé Dominik két éremmel zárná a kézilabdaszezont
Máthé Dominik két éremmel zárná a kézilabdaszezont
Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain kézilabdázója a francia bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is éremmel zárná a szezont.
A plocki moziban is Fazekas Gergőék kézilabdameccse volt műsoron
A plocki moziban is Fazekas Gergőék kézilabdameccse volt műsoron
A Fazekas Gergőt foglalkoztató Orlen Wisla Plock férfi kézilabdacsapatának szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntője még a helyi moziban is látható volt.
Elvérzett a Veszprém, a Kielce jutott a négyes döntőbe
Elvérzett a Veszprém, a Kielce jutott a négyes döntőbe
A Telekom Veszprém négygólos vereséget szenvedett a játék minden elemében jobban teljesítő Barlinek Industria Kielce ellen a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, második felvonásán. A lengyel bajnok összesítésben 60-56-ra nyerte a párharcot, így az „Építők” búcsúzott a sorozattól, idén nem jutott be a kölni négyes döntőbe.