Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világhírű bécsi kórus látogat a bakonybéli monostorba

2022. október 11. 15:21 // Forrás: Aeffect Communications
A bizánci és hagyományos görög zenét ismerhetjük meg szokatlanul közelről október 15-én Bakonybélben, ahol a koncert mellett egy workshop keretében is betekinthetünk ennek a műfajnak a kulisszái mögé.

A bécsi székhelyű Bizánci és Hagyományos Görög Zene Intézetét Arszeniosz Kardamakisz ausztriai metropolita és magyarországi exarcha áldásával alapították azzal a céllal, hogy az egyházi, világi bizánci zene és a hagyományos hangszerek oktatásán keresztül megőrizze és terjessze a görög kultúra gazdagságát. Ez a cél az október 15-ei, bakonybéli eseményen is. A kórust a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként a Kultháló program hozza el a monostor falai közé. Nem véletlenül: a program célja, hogy a művészeteket, kultúrát a látogatók úgy ismerjék meg, hogy annak ők maguk is szerves részeivé válnak - ha csak egy pár órás esemény erejéig is.

vehir.hu
további cikkek
Mit találtak a megye régészei 2022-ben? Mit találtak a megye régészei 2022-ben? Régészeti konferenciát rendeztek pénteken a Laczkó Dezső Múzeumban, ahol a Veszprém vármegye területén 2022-ben végzett kutatások eredményeiről számoltak be a szakemberek. 2024. március 9. 14:58 Fesztivállal emlékeznek Szent Gellért bakonybéli remeteségének ezredik évfordulójára Fesztivállal emlékeznek Szent Gellért bakonybéli remeteségének ezredik évfordulójára Szent Gellért bakonybéli remeteségbe vonulásának ezredik és a Szent Mauríciusz Monostor újraalapításának negyedszázados évfordulójának tiszteletére zenei fesztivált és emlékülést rendeznek szeptember 22. és 24. között Bakonybélben - közölték a rendezvény szervezői. 2023. szeptember 11. 11:35 Együtt, mégis egyedül a Teremtővel Life&Style Együtt, mégis egyedül a Teremtővel A Bakony legmélyén, a festői Bakonybélben furcsa pulzálásra lehet figyelmes a látogató, ha elzarándokol erre a helyre. Viszont ennek az okát nem a sűrű lobkoronák hullámzásában kell keresni. Sőt, szabad szemmel észre sem vehető, mégis érződik. Nem véletlen, hogy ezen az eldugott helyen telepedtek le a bencés szerzetesek, akik az évszázadok alatt számos megpróbáltatáson mentek át, ma mégis egy apró, ám annál virágzóbb közösséget alkotnak. 2023. július 17. 9:35 Szent Gellért püspök lelkiségét megidéző képzőművészeti pályázatra várnak alkotásokat Szent Gellért püspök lelkiségét megidéző képzőművészeti pályázatra várnak alkotásokat Szent Gellért püspök lelkiségét megidéző képzőművészeti pályázatra várnak alkotásokat május végéig - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán. 2023. április 26. 16:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.