Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Figyelmeztetés!

2022. október 17. 0:52
Vigyázz, figyelj jobban! Avagy nem követtél el semmit? Mégis megszólítva érzed magad? Valami akkor mégis rejtőzik benned. Ez itt maga a figyelmeztetés. Írásbeli.

A test majd jelez – így szokták mondani. Most azonban nem a test, hanem ez az írás figyelmeztet. Mire? Hogy állj meg egy pillanatra. Vegyél vissza a lendületből! Nincs rá szükséged? Rendben vagy? Pillantsunk csak csöppet a tükörbe!

Gondold végig legutóbbi napodat. Van valami, amit elfelejtettél? Elküldted-e a megírt e-mailt? Kivetted-e a mosást időben, teregettél? Átadtad az üzenetet? Kitöltötted a népszámláló kérdőívet? Ah, szerdáig meghosszabbították.  Emlékeztetni kell, hogy emlékezz?

Amikor a nap végén azon töprengsz, adtál-e borravalót a futárnak, vagy megköszönted-e az idegennek az útbaigazítást – valamit változtatni kell. Lelassulni, visszavenni, lélegezni.

Ijesztő, mégis ez a legkedvezőbb stádium. Mit számít egy elküldött, vagy egy megfogalmazott, de elküldetlen levél? Talán semmit. Talán nem is várja úgy a címzett. De nekünk mégis sokat mond. Ne várjuk meg, míg önmagunkat elfeledjük. Forduljunk befelé, és onnan kiindulva koncentráljunk a feladatra, ne pedig fordítva.

Engedjük el, amit el kell, éljük meg a jelen minden pillanatát. Fókuszáljunk a jóra, és ne emésszük magunkat megoldhatatlan dolgokon. Fogjuk meg a kezét, aki mellettünk áll, és köszönjük meg, hogy mellettünk áll. Minden nap, minden hajnalban és este.

Ez nem egy testi, ez egy írásbeli figyelmeztetés. Te, aki ezt olvasod, vegyél vissza! Kicsit gyors a tempó! Tudod, éppen élsz – és ennél nagyobb dolog nem igen történhet veled.

Szabó Eszter
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.