Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fárad a Tisza?

2024. június 23. 23:24
A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor.

Magyar Péter, a Tisza-párt alelnöke, hosszú ideje a közélet figyelmének középpontjában áll, de szemellenzős kijelentés lenne, hogy kizárólagosan csak pozitív teljesítményei miatt. Egy igazi politikai kaméleon, aki saját érdekeiért minden eszközt bevet, beleértve a magamutogatást és úgy tűnik, hogy a hazugságokat is. Az elmúlt hónapokban gyakran láthattuk, hogy Magyar olyan politikai manőverekkel próbálta növelni népszerűségét, amelyek inkább a saját imázsának felépítését szolgálták, mintsem a közjó előmozdítását.

Azt nem lehet elvitatni tőle, és MLM-rendszerhez hasonlóan felépített önkéntes-brigádjától, hogy az elmúlt hónapok alatt sikerült összehoznia egy olyan ellenzéket, amit az elmúlt évek alatt az összes eddigi létező párt koalíciójának sem. Villámgyorsan emelkedett a politikai ranglétrán, és pártja rövid idő alatt a legerősebb ellenzéki formációvá vált, de a gyors felemelkedés azonban gyakran ingatag alapokra épül, és úgy tűnik, hogy Magyar Péter esetében is ez a helyzet. Bár a politikai színtéren karizmatikus vezetőként tűnt fel, valós énje, a hirtelen-indulatos és impulzív természetű Péter előbb-utóbb felszínre bukkanhat...és bukkan is.

Bennem azért már halványan felmerült régebben is, hogy ő nem maga a bézsnadrágos-övcsattogtatós – de hogy tényleg nincs ennek másik gatyája? - Messiás, hanem a Fidesz műszerfalán pirosan villogó check-engine. A választás adott: vagy nem vesznek róla tudomást, és a sztráda közepén lerohad az autó egyszer csak, vagy az első szervíznél orvosolják a problémát.

A politikai karrierje mögött rejlő igazságok és személyiségi vonások nem maradhatnak örökké rejtve. Az ál-Messiás szerencséje abban állhat, hogy jelenleg sok szavazója olyan elvakult Orbán-gyűlöletben ég, ami egy ideig elterelheti a figyelmet a saját hibáiról és gyengeségeiről. Azonban ez a helyzet nem tarthat örökké. Ahogy a politikai légkör változik, és a választók kritikusabban tekintenek vezetőikre, Magyar Péternek szembe kell néznie a valósággal: a magamutogatás és a hirtelen harag nem vezet hosszú távú politikai sikerhez.

A legutóbbi közösségi média élőzés alkalmával Magyar gúnyoros mosollyal osztotta meg gondolatait Hölvényi Györgyről, a KDNP EP-képviselőjéről, aki úgy volt tagja a az Európai Néppártnak, hogy azt háborúpártisággal vádolta. Nem értette, hogyan lehet részese valaminek, amit így elítél. Mondja ezt Magyar Péter, aki abból épített karriert, hogy 12+ évig a Fidesz tartotta el, majd mikor a létező összes kormányzati csapot elzárták előre, hirtelen rájött, hogy ő valójában képtelen elviselni azt a mocskot, amit a kormány képvisel.

Az ellenzéki szavazók egyik kedvence támadási felülete a nemzeti konzultáció, ahol úgy vélik, irányított kérdésekkel, birka mód szavaztatják olyan kérdésekről az embereket, amire, ha igennel válaszolsz nyilvánvalóan épeszű ember vagy, ha nemmel, akkor biztos, hogy rasszista, hazaáruló, pedofil elmebeteg. Szerencsére erre megérkezett a Magyar Péter-féle alternatíva, az adatgyűjtő netes szavazás, ahol eldöntheti a nép, az Isten adta, hogy - annak ellenére, hogy végig arról volt szó, hogy nem veszi fel EP mandátumát – kimenjen-e Brüsszelbe vagy maradjon itthon kormányt döntögetni. Felsorolt pár érvet, amiből nyilvánvaló volt, hogyha nem megy ki a haza sorsa örökre eldőlt, elesett, Orbán-Mészáros-Rogán trió élve felfalja az országot. Ellenérv az nem volt. Így tényleg nehéz dönteni.

Hogy mennyire tud autentikus maradni, az akkor derül ki igazán, amikor magánéletének részletei kerülnek napvilágra. A 43 éves politikus, aki apaként és kormányváltó erőként próbál fellépni, Budapest belvárosi szórakozóhelyein, a nála fele idős lányokkal mulat és részegedik le. Ez a viselkedés nemcsak nevetséges, hanem méltatlan is egy olyan vezetőhöz, aki a fiatalságot kívánja megnyerni magának. Az ilyen tettek inkább azt az érzést erősítik, hogy Magyar Péter képtelen hitelesen képviselni bármelyik szerepét is hosszú távon.

Értjük persze, magasztos posztokban kér bocsánatot, mert nem bírja elviselni a terhet, amit a Jóisten rótt rá, ezért viselkedik agresszívan, részegedik le, és nyomul rá – hozzá képest - kislányokra, de egyelőre egy pár hónapja felépített 27%-os ellenzéki párt vezetője, nem az ország atyja. Mi lesz vele akkor? Mondjuk a javára szóljon, most legalább férfiakkal kötekedett.

Ha így folytatja, gyakori retorikai fordulatai – egy személyben Wass Albert hangoskönyv és Petőfi Sándor imitátor - és önfényező nyilatkozatai hamarosan a visszájára fordulhatnak. Az emberek nem szeretik, ha becsapják őket, és egy idő után a hamis ígéretek és a túlzott önreklám hatása elhalványul. Amennyiben egy politikus nem képes valódi eredményeket felmutatni és hitelesen képviselni választóit, akkor könnyen elveszítheti támogatói bizalmát. Magyar Péter esetében ez a folyamat már megkezdődött, és ha nem változtat stratégiáján, akkor végül nem marad több, mint egy egyszerű áruló a választók szemében, aki saját ambícióit a közösség érdekei elé helyezte. Az ilyen politikai figurák sorsa pedig a politikai süllyesztő, ahol csak az árulás és a csalódás emlékei maradnak utánuk.

Fotó: MI-generált

Balogh Dóra
további cikkek
,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   2024. június 18. 16:00 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Politikusok a TikTokon – hódít Orbán kolbásza a neten Dóri Politikusok a TikTokon – hódít Orbán kolbásza a neten A jövő potenciális szavazóit már nem lehet elérni kopogtató cédulákkal, direkt hívásokkal és levélkampánnyal. Az idősebb szavazói bázis lassan felhígul, a politikusoknak pedig új szerepekbe kell magukat belehelyezni, még ha a többségnek deréktájon szorul is ez az új nadrág.   2024. február 4. 22:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.