Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE

2022. október 21. 11:47
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.

Az egyesület elnöke, Tóthné Stupián Anikó köszöntőjét egy idézettel kezdte: „soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újrakezdeni!” A citátummal arra utalt, hogy az alapítás óta már számtalan nehézséggel szembe kellett néznie a klubnak, együttes erővel mégis minden helyzetet sikerült maradéktalanul megoldani. Mindez pedig az eredmények tekintetében is kirajzolódik.

Nonprofit szervezet a miénk, amely szövetségi, városi, illetve állami támogatásokból tartja fenn magát. A szó, amely talán a legjobban jellemez minket, az a tartás. Mindig, minden helyzettel egyenes háttal nézhettünk szembe. Büszke vagyok a kötelékünkben zajló munkára, az edzőinkre és a sportolóinkra. Remélem, hogy sok-sok jeles eredményt érhetünk még el együttes erővel

– bizakodott az elnök asszony.

Az eseményen megtudhattuk, az SVSE jelenlegi legfiatalabb igazolt atlétája 2017-ben született, míg a legidősebb 1962-ben. A klub egyébként több mint kétszáz sportolót versenyeztet, közülük Bartha-Kéri Bianka és Szögi István Dániel az elmúlt olimpián is bizonyíthattak.

Ha csak az országos bajnokságok vesszük figyelembe, az elmúlt fél évtizedben közel háromszáz érmet gyűjtöttek a futóink. Tizenegy versenyzőnk a magyar válogatott mezt is magára ölthette, míg tizenheten aranyjelvényes minősítésben is részesültek. Nagyon jól esik a lelkemnek, amikor országos viszonylatban is úgy emlegetik egyesületünket, mint a legsikeresebb vidéki klub

– hangsúlyozta Tóthné Stupián Anikó, aki az előttük álló versenyekről is szót ejtett. Az SVSE az év végi mezei Eb-re is delegál majd versenyzőket, amelyet Olaszországban rendeznek. Ezen kívül jövőre a korosztályos- és felnőtt Eb-n , az EYOF-on, valamint a budapesti felnőtt atlétika világbajnokságon is rajtvonalhoz állnak a bakonyi futók. Utóbbi verseny valóságos ünnep lesz számukra.

Tóthné Stupián Anikó és Bartha László - az SVSE-t kitartás és tartás jellemzi (archív fénykép)Tóthné Stupián Anikó és Bartha László - az SVSE-t kitartás és tartás jellemzi (archív fénykép)

Az egyesület ügyvezetője, Bartha László kérdésünkre elmondta, a Városi Stadionban zajló atlétikapálya-felújítása miatt jelenleg kiszorultak otthonukból, így már csak azért is utazásokra kényszerülnek, hogy egyáltalán edzeni tudjanak. A helyzet jelentősen megnehezíti a felkészüléseket, nem említve a jelenlegi energiaár-emelkedést, amely a költségvetést is jelentősen átírta.

Bartha reményét fejezte ki, hogy a jövőben a futófolyosó felújítása is megkezdődhet majd, hiszen az SVSE mellett a másik helyi atlétika-egyesület, a VEDAC is rászolgált arra, hogy méltó otthonban dolgozzon. Az ügyvezető hangsúlyozta, csakis összefogással lesznek elérhetőek a fejlesztések.

Az est zárásaként a klub elöljárói bejelentették, hogy több atlétájuk is rászolgált az eredményeivel arra, hogy az előttük álló évadra amatőr sportolói szerződést kössenek velük.

Besenyődi Petra, Felber Kata Zselyke, Felber Farkas, Szirbek Albert, Kovács Ferenc Soma, Varga Gréta Barbara, Kubasi János, Kiss Gergő Xavér, Szögi István Dániel, Zsetnyai Ákos, Kéri Bettina és Bartha-Kéri Bianka is elismerésben részesült.

A veszprémi Sportolj Velünk SE a jövőben is azért fog dolgozni, hogy valódi értéket teremtsen.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.