Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky a bajnok, Betlehem országos csúcsot ért el

2022. október 21. 21:34 // Forrás: MTI
A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Szabó-Feltóthy Eszter nyerte pénteken a hosszú távú medencés úszó országos bajnokság 10 ezer méteres versenyét Veszprémben.

Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky az olimpiai távon - melyet nyílt vízen úsznak - 1:46:12 órás teljesítménnyel veszprémi klubtársát, Kalmár Ákost, illetve a nyári, hazai rendezésű világbajnokságon 25 kilométeren bronzérmes Gálicz Pétert megelőzve diadalmaskodott.    

A versenyen a 2003-2004-es korosztály számára kiírt futamok során a junior világbajnok Betlehem Dávid 1:44:08.6 órás idővel csapott célba, amivel megdöntötte Kalmár Ákos 2020-as 1:45:36 órás nem hivatalos országos csúcsát. Ugyanebben a számban a szintén veszprémi Pintér Ádám bronzérmes lett.

A veszprémi csapat: Kalmár Ákos, Rasovszky Kristóf, Szokolai László (edző), Betlehem Dávid és Pintér Ádám - Fotó: MÚSZ Facebook  A veszprémi csapat: Kalmár Ákos, Rasovszky Kristóf, Szokolai László (edző), Betlehem Dávid és Pintér Ádám - Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél a nyíltvízi "menőket" - Olasz Annát és Balogh Vivient - megelőzve Szabó-Feltóthy Eszter diadalmaskodott 1:58:24 órás eredménnyel.

Szombaton a korosztályos versenyeket - 1500 és 3000 méteren - bonyolítják le Veszprémben, vasárnap pedig a felnőtt mezőny 5000 méteres küzdelmeire kerül sor.

vehir.hu
további cikkek
A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50 Újabb olimpiai szintek születhetnek a Duna Arénában, ahol Milák és Hosszú visszatér úszás Újabb olimpiai szintek születhetnek a Duna Arénában, ahol Milák és Hosszú visszatér Keddtől péntekig a Duna Arénában rendezik meg az úszók országos bajnokságát, ahol többen is az párizsi ötkarikás szintet szeretnék elérni, de a legnagyobb figyelem a visszatérő olimpiai bajnokokra, Milák Kristófra és Hosszú Katinkára irányul. 2024. április 8. 11:20 Sárkány Zalán az Eb-re kerülhet először csúcsformába, célja az olimpiai döntő úszás Sárkány Zalán az Eb-re kerülhet először csúcsformába, célja az olimpiai döntő A Balaton Úszó Klub Veszprémhez visszatérő Sárkány Zalán olimpiai szintes úszó szerint ha a legjobbját tudja nyújtani nyáron Párizsban, akkor lehet esélye döntőbe jutni 1500 méter gyorson. 2024. április 7. 20:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.