Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Kalmár arany-, Rasovszky ezüstérmes lett Veszprémben

2022. október 23. 20:22 // Forrás: MTI
A Balaton Úszó Klub Veszprém kiválósága, Kalmár Ákos nyerte vasárnap a hosszú távú medencés úszó országos bajnokság 5 ezer méteres versenyét Veszprémben.

A veszprémi Kalmár megelőzte klubtársát, a 10 kilométeres nyíltvízi számban olimpiai ezüstérmes, pénteken az ötkarikás távon győztes Rasovszky Kristófot, valamint a nyári hazai világbajnokságon 25 kilométeren bronzérmes Gálicz Pétert.

Örülök, hogy sikerült mindent úgy csinálnom, ahogy szerettem volna, ritmust is tudtam váltani, amikor Rasó ezernél fokozta a tempót, azaz jól sikerült ez a táv

- összegzett az 53:06 perces idővel győztes Kalmár, akinél egyébként az ifjúságiak között nyertes Hartmann Máté valamivel gyorsabb (53:03.05 p) volt.

Rasovszky Kristóf és Kalmár Ákos - Fotó: MÚSZ FacebookRasovszky Kristóf és Kalmár Ákos - Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél a 10 kilométeren második Olasz Anna diadalmaskodott (59:03.8 p), a hosszabb távon első Szabó-Feltóthy Esztert (59:13 p) és Vas Lucát (1:00:54.9 óra) megelőzve.    

Ugyanakkor itt sem szakadt meg az ifik nagy sorozata, Csulák Lia (58:06 p), sőt, a serdülők között legjobban teljesítő Nagy Napsugár (58:28 p) egyaránt jobb idővel ért célba, mint a felnőttek érmesei.

A válogatottak számára a folytatás nem egész három hét múlva Eilatnál, a Vörös-tengerben lesz: az évadzáró FINA világkupa-állomáson a vezető Rasovszky Kristóf, valamint a harmadik helyen álló Betlehem Dávid számára a minél jobb összetett helyezés a tét.

vehir.hu
további cikkek
Ekkor szoríthatunk a veszprémi sportolókért az olimpián Párizs 2024 Ekkor szoríthatunk a veszprémi sportolókért az olimpián Péntek este hivatalosan is kezdetét veszi a XXXIII. nyári olimpia Párizsban. A magyar olimpikonok között természetesen külön figyelmet szentelünk a veszprémieknek – összeállításunkból megtudhatja, hogy városunk négy kitűnősége mikor méretteti meg magát a világ első számú sporteseményén. tegnap 12:06 Párizs 2024: hatvanöt hazai klub sportolói alkotják a magyar küldöttséget Párizs 2024 Párizs 2024: hatvanöt hazai klub sportolói alkotják a magyar küldöttséget Összesen 82, ebből 65 hazai sportegyesület 180 versenyzője képviseli a magyar színeket a pénteken kezdődő párizsi olimpián Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke szerint. Veszprémből négy magyar olimpikon utazhat Párizsba. 2024. július 25. 13:58 Több mint tízezren átúszták a Balatont! Balaton-átúszás Több mint tízezren átúszták a Balatont! A tavalyinál is többen, 11 ezren vettek részt a 42. Lidl Balaton-átúszáson vasárnap Révfülöp és Balatonboglár között. A szombati rossz idő miatt egy nappal elhalasztották a rajtot, vasárnap kora reggel tökéletes körülmények fogadták az indulókat, később azonban megélénkült a szél, ami fokozott figyelmet követelt meg az úszóktól és a szervezőktől is. Dél körül nagyjából egy órára a rajtot is fel kellett függeszteni, a legfontosabb szempont a biztonság volt! Profi versenyzők is rajthoz álltak, de szokás szerint nagy többségben voltak a szabadidő-sportolók, akik nem az órával vagy egymással versengtek, hanem fő céljuk az volt, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak.  2024. július 21. 19:26 Elrajtolt a Balaton-átúszás! Balaton-átúszás Elrajtolt a Balaton-átúszás! Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás. Az első indulók – köztük a junior úszóválogatott tehetségei – pontban hét órakor rajtoltak Révfülöpről, hogy teljesítsék az 5,2 kilométeres távot. Az eseményt az eredeti tervek szerint szombaton rendezték volna, de a bizonytalan időjárás miatt egy nappal el kellett halasztani. Vasárnap közel ideális körülmények várták az indulókat, rajtolni 12 óráig lehet, a szervezők 11 és fél ezer nevezőt várnak.  2024. július 21. 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.