2023. május 29.
//
Magdolna névnap

A legjobb nyolc közé kerülés a magyarok célja

2022. október 27. 20:28
MTI
A legjobb nyolc közé kerülés a magyar női kézilabda-válogatott célja a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

"A célunk a párizsi olimpiára való kijutás, ennek rendelünk alá mindent, a kvalifikációnak pedig fontos, első állomása a kontinensbajnokság" - idézi a magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki sajtóközleménye Pálinger Katalin alelnököt.

A korábbi világklasszis kapus hozzátette: az Európa-bajnokság sem csupán eszköz az olimpia kapcsán, hanem mint fontos viadal, egyben cél is a jó szereplés Szlovéniában, és az MKSZ elnökségének döntése értelmében az első nyolc hely valamelyikének megszerzése a célkitűzés.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

"Az elmúlt hetek történései sajnos több negatívumot hoztak, így mindenkinek többet kell vállalnia a keretben lévők közül, hiszen csak együtt, közösen, még erősebb csapategységgel érhetik el a céljaikat" - mondta Pálinger, aki arra utalt, hogy sérülés miatt Szöllősi-Zácsik Szandra, Háfra Noémi és Fodor Csenge sem lehet tagja a keretnek.

Hangsúlyozta: sok a fiatal, kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkező játékos a válogatottban, de nagyon bízik a kapusokban, hiszen tapasztalatból tudja, hogy egy jó kapusteljesítmény mennyire fontos alapja a biztos védekezésnek, amivel gyors, eredményes kézilabdát lehet játszani.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata szeptember 29-én 22-22-es döntetlent játszott Szlovéniával, amelytől október 1-jén 21-19-re kikapott. A következő két edzőmérkőzését szombaton és hétfőn játssza a csapat, amikor Tatabányán előbb Romániát, majd Németországot fogadja. A jelenlegi keretet Golovin hétfő este szűkíti 18 fősre.    

Az Európa-bajnokságon jövő pénteken Svájc, jövő vasárnap Horvátország, november 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutó lenne a magyar együttes ellenfele.

vehir.hu

További cikkek

A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Vámos Petra a kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott a magyar női kézilabda-válogatottban, amely kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel várja az Izland elleni világbajnoki selejtezős párharc szombati idegenbeli találkozóját a magyar női kézilabda-válogatott.
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a női kézilabda-válogatott izlandiak elleni világbajnoki selejtezőjét.