Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Főpróba szombaton és hétfőn Tatabányán

2022. október 28. 17:41 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a védekezés és a támadójáték fejlesztése egyformán fontos feladat lesz a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott számára a tatabányai tornán, ahol szombaton Románia, hétfőn pedig Németország lesz az ellenfél.

A nemzeti csapat szeptember 29-én 22-22-es döntetlent játszott Szlovéniával, amelytől október 1-jén 21-19-re kikapott, szintén edzőmeccsen. A tatabányai médianyilvános edzésen Golovin az MTI-nek úgy fogalmazott, túlzás lenne aggasztónak nevezni a két szlovéniai találkozó eredményét.

Persze, mindenki azt tervezte, hogy mindkét mérkőzést megnyerjük, és mi is azt gondoltuk, de voltak hiányosságok a támadójátékunkban. Ez az első mérkőzésen is megmutatkozott, és bár utána átbeszéltük, a második meccsen sem találtuk a megoldást. Hiányzott a sebességünk, nem szereztünk könnyű gólokat. A támadójátékunk nem működött, pedig a korábbi mérkőzéseinken szinte mindig harminc gól körül lőttünk

- magyarázta az edző.

Hozzátette, a tatabányai összetartáson sokkal többet foglalkoznak a támadójátékkal, amit az is indokol, hogy két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Háfra Noémi sérülés miatt nem lehet tagja a keretnek, és meg kell oldani a pótlásukat.

Fotó: MKSZ/Cseh PéterFotó: MKSZ/Cseh Péter

"Feladat van bőven, és bízom benne, hogy elegendő lesz ez a rövid idő a támadójáték rendbe tételére" - jegyezte meg.

Golovin kifejtette, hogy a szlovéniai mérkőzéseken védekezésben is előfordultak hibák, ezeket most szintén elemezték, és két napig azzal foglalkoztak, hogy kijavítsák. Hangsúlyozta, a két kiesett balátlövő hiányozni fog a jobb kettes és a bal kettes pozícióból védekezésben, de a belső emberek megmaradtak, ami bíztató. Mint kifejtette, Debreczeni-Klivinyi Kingának és Tóth Eszternek el kell sajátítania a védekezési és a támadási stratégiát, de reményei szerint az Európa-bajnokságon már mindenki a legjobb tudása szerint, a legjobb formában fog játszani.

A következő két edzőmérkőzését szombaton és hétfőn, egyformán 17 órától játssza a válogatott, amely Tatabányán előbb Romániát, majd Németországot fogadja. A kapitány elmondása szerint ezeken a találkozókon mindenki kap játéklehetőséget, hogy bizonyítson - ezért elképzelhető, hogy szokatlan lesz a csapat összeállítása -, hiszen még mindig keresik azokat az embereket, akik a legjobban tudják pótolni a hiányzókat.

A jelenlegi 21-es keretet hétfőn, a németek elleni meccs után szűkíti 18 fősre Golovin. Az Európa-bajnokságon minden mérkőzésre 16 játékos nevezhető. A kontinenstornán jövő pénteken Svájc, jövő vasárnap Horvátország, november 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutóval találkozna a magyar együttes. A magyar szövetség által meghatározott célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.

Ugyancsak sérülés miatt nem tagja a keretnek Fodor Csenge, helyette a Rapid Bucuresti balszélsőjét, Korsós Dorinát hívta be a kapitány.

"Először meglepődtem, és nyilván nem úgy terveztem, hogy egy sajnálatos sérülés miatt kell csatlakoznom a csapathoz. Ugyanakkor ez nekem egy nagy lehetőség, amivel próbálok élni" - nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros válogatott Korsós, aki 2011 és 2017 között a Győri Audi ETO KC játékosa volt, így ötszörös bajnoknak, ötszörös Magyar Kupa-győztesnek, illetve háromszoros Bajnokok Ligája-aranyérmesnek mondhatja magát.

Elárulta, az is meglepő volt számára, hogy január végén a román fővárosba igazolt, mert nem számított rá, de amikor jött a lehetőség, szeretett volna élni vele.

"Nagyon élvezem a játékot a Rapidban, nagyon jó a csapatunk és a szakmai stáb is. Bajnokok lettünk, és egyszerűen fantasztikus érzés újra a Bajnokok Ligájában játszani" - mondta.

Hangsúlyozta, a válogatottban is gyorsan alkalmazkodik az új környezethez, ebben segít neki, hogy mindenkit ismer a csapatból, sőt, jónéhány társával játszott is együtt régebben, ráadásul Golovin Vlagyimir is segítőkész.

A tatabányai felkészülési torna kapcsán megjegyezte, arra fognak összpontosítani, hogy a védekezésük teljesen összeálljon, neki pedig szélsőként labdaszerzésekkel és sok lerohanásgóllal kell segítenie a csapatot.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.