2023. május 31.
//
Angéla névnap

Golovin szerint csoda kellene a nyolc közé kerüléshez

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint csodának kell történnie ahhoz, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elérje a kitűzött célt, és a legjobb nyolc között végezzen az Európa-bajnokságon.

"Matematikai esélyünk még van elérni azt a célt, amit a szövetség kitűzött elénk, de a játék alapján semmi realitása nincs" - nyilatkozta vasárnap este a szakvezető. Hozzátette, ha tudtak volna fokozatosan előrelépni, akkor még összejöhetne a nyolc közé jutás, így viszont nagyon nehéz lesz, csodának kell történnie hozzá.

Kapcsolódó cikk
Háromgólos magyar vereség a horvátoktól
A magyar női kézilabda-válogatott meglepően simán, 21-18-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában.

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, vasárnap viszont 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, és bár biztosan továbbjutnak a ljubljanai csoportból, a folytatásban további négy nehéz ellenfél vár rájuk. Kedden 20.30-tól a címvédő Norvégiával játszanak a csoportkör utolsó fordulójában, a középdöntőben pedig a Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia négyesből továbbjutó három együttes következik.    

Golovin úgy vélekedett, igazándiból tét nélküli mérkőzés lesz a norvégok elleni, és talán könnyebb dolga lesz játékosainak, mert nem lesz rajtuk akkor teher, mint eddig, de a mutatott játékkal nagy probléma van.

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Pigniczki Krisztina másodedző a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország - Magyarország mérkőzés után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 6-án. Horvátország-Magyarország 21-18. MTI/Czeglédi ZsoltGolovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Pigniczki Krisztina másodedző a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország - Magyarország mérkőzés után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 6-án. Horvátország-Magyarország 21-18. MTI/Czeglédi Zsolt

"Amit terveztünk, az hatvan percen keresztül sehogy nem működött. Hiába kaptunk csak 21 gólt, védekezésben is ugyanúgy voltak hibák, mint támadásban. A statisztika is megmutatja, hogy nagyon sok volt a kihagyott helyzet. Megértem, ha valaki bizonytalan, de hogy az egész csapat?" - nyilatkozta a három találattal elveszített vasárnapi mérkőzés után, amelyen 22 rontott magyar lövés volt.

A kapitány felidézte, hogy Svájc ellen az utolsó tíz perc jó sikerült, ezen a meccsen viszont szinte nem volt olyan időszak, amikor azt lehetett érezni, hogy megváltozik valami. Felidézte, hogy egyszer Szemerey Zsófiának volt két védése egymás után, de a háromgólos hátrányt nem tudták tovább csökkenteni, mert újra kihagyták a ziccereket.    

"A horvátok lassították a játékot, ezért nem a saját tempónkban játszottunk. Amikor volt lehetőségünk, akkor elkapkodtuk, és az is elbizonytalanodott, aki magabiztos volt" - magyarázta Golovin.

Meglátása szerint visszatérő probléma a lövések pontatlansága, mert a felkészülés során három olyan mérkőzés is volt, amelyen nem jutott 22 gól fölé a csapat, de a kapitány szerint olyan bizonytalanok akkor sem voltak, mint most.

Az előző kontinenstornán bronzérmes horvátok kapcsán megjegyezte, tudták, mit fognak csinálni, az egész taktikájuk az egy-egyezésről szól, mert szinte nincs klasszikus lövőjük.

vehir.hu

További cikkek

A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Vámos Petra a kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott a magyar női kézilabda-válogatottban, amely kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel várja az Izland elleni világbajnoki selejtezős párharc szombati idegenbeli találkozóját a magyar női kézilabda-válogatott.
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a női kézilabda-válogatott izlandiak elleni világbajnoki selejtezőjét.