2023. március 25.
//
Irén névnap

Közösségi rekreációs programok a Séd-völgyben

2022. november 21. 14:29
VEDAC
Négy alkalommal rendeznek a Séd-völgyben elkészült új futókörhöz kapcsolódóan közösségi rekreációs programokat november és december hónapokban, helyi általános iskolák és a lakosság bevonásával.

Az első eseményt november 25-én, pénteken rendezik, mely az elkészült új futókör tesztelésére is lehetőséget ad. November 29-én történik a futókör hivatalos átadása, a hozzá kapcsolódó rekreációs programokkal, majd december 5-én Mikulás futással, december 11-én adventi futással egészül ki programsorozat.

Az események operatív lebonyolítója Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a sport és szabadidős programokban jártas Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), a szervezők a négy eseményen több száz főt szeretnének megmozgatni. Bár az időjárás befolyásolhatja a rendezvények sikerét, de ennek kiküszöbölésére esőnapokat is kijelöltek a szervezők.

A programsorozat apropóját az adja, hogy a Séd-völgyben egy 800 méter hosszú, rekortán burkolatú futókör került kialakításra, mely a helyi lakosság rekreációs tevékenységét hivatott szolgálni.

A programsorozatot követően a futókör a lakosság rendelkezésre fog állni, ingyenes használatra, Veszprém egyik legszebb természeti környezetében, a Séd-völgyben.

vehir.hu