2023. március 25.
//
Irén névnap

Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én

2022. november 24. 13:10
A HybridCycle a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve rendezi meg művészet és fenntarthatóság fókuszú eseményét, a Trash Art Meetup-ot. November 25-én délelőtt 10 és este 6 óra között öt izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, öt FlashTalks előadással, azaz 20 perces, rövid, mozgalmas előadással, öt kreatív workshop foglalkozásokkal, ahol a hulladék az alapanyag, illetve egész napos mozival várják az érdeklődőket Veszprémben, a Hangvillában.

A kerekasztal beszélgetéseken érintik a fenntartható művészet témakörét, alkotó és galerista szemszögből is. Neves magyar műgyűjtők olyan kérdéseket vitatnak meg a meetup alkalmával, hogy a műgyűjtésben lehet-e szempont a fenntartható művészet, illetve lehet-e műkereskedelmi értéke egy trash art műalkotásnak.  Emellett szó esik  az oktatási rendszerben dolgozók felelősségvállalásról és a fenntartható design fogalmáról is.

November 25-én művészekkel, szakemberekkel és ismert előadókkal járják körbe a művészet és a fenntarthatóság kapcsolatát vizsgáló témákat. A FlashTalks előadásokon többek között bemutatja Sárvári Zita a nagysikerű Youhu kiállítást, Herbert Anikó mesél a papír készítésről és a kombucha biobőr (bioműanyag) használatáról. A nap folyamán recycling, kézművés workshopokon keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők a kreatív újrahasznosítás lehetőségeiről, kipróbálhatják milyen technikákkal készülhet karácsonyfadísz, fülbevaló, párna vagy éppen kosár és kulcstartó hulladékokból. Kikapcsolódásképp a moziteremben több filmvetítéssel is készülnek a szervezők: Én Vagyok Greta; A jövő gyermekei.

A részletes program a HybridCycle oldalán található, ahol válogatni is lehet a különböző topikok közül. További információk a Facebook-eseményben. A rendezvény programjai ingyenesek!

vehir.hu

További cikkek

Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Újabb két várost vettek be az óriás szelektív gyűjtőpontok: ide költözött a különleges öko-kiállítás
Újabb két várost vettek be az óriás szelektív gyűjtőpontok: ide költözött a különleges öko-kiállítás
Régi vasaló, elromlott fülhallgató, flakonok, tönkrement hosszabbító, törött porszívócső, repedt vödör és több tucat zsák régi ruha és háztartási textil is került a CLC kültéri gyűjtőpontjaiba - mondta el az akciót szervező csapat az első hónap zárása után.
A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában
A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában
December 18-án a veszprémi Hangvillába költözik a Manófaktúra, hogy a tudatos karácsonyi készülődésre tanítsa a város összes gyerekét. Az egész napos ingyenes családi programon kreatív kézműves foglalkozásokkal, közös zenéléssel és a Hahó Együttes koncertjével várják az érdeklődőket.
Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek
Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek
A Manófaktúra egy olyan hely, ahol nemcsak egymásra, hanem környezetükre is figyelnek. Vidám hangulatban telnek a mindennapok, karácsonyi készülődéssel, közös zenéléssel, kézműveskedéssel, barkácsolással és játékkal.
Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra, környezettudatosan!
Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra, környezettudatosan!
Ajándékok, karácsonyfa, fénybe borult utcák, édes sütemények, finom falatok, családi találkozók, dekorációk, kellemes illatok és ünnepi készülődés. Az év végéhez közeledve mindannyian várjuk, hogy szeretteink körében készülődve, ünneppel zárjuk az esztendőt, egyfajta összegzéseként a mögöttünk álló hónapok fáradalmainak, hálával tekintve a múlt sikereire és a jövő terveire, céljaira.