Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Szeged nyolc góllal győzött Szlovéniában

2022. november 30. 20:30 // Forrás: MTI
A Pick Szeged 36-28-ra nyert a szlovén Celje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szerdán.

 A hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.    

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, B csoport:
RK Celje PL (szlovén)-Pick Szeged 28-36 (13-20)
lövések/gólok:
45/28, illetve 47/36
gólok hétméteresből: 8/4, illetve 6/5
kiállítások: 14, illetve 10 perc

A magyar bajnoki címvédő keretéből Mikler Roland, Borut Mackovsek és Luka Stepancic hiányzott.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)

A nyolcadik percben már három góllal vezetett a pontosabban játszó Szeged, és mivel Mirko Alilovic két büntetőt is kivédett, tovább nőtt a különbség. Ekkor a Celje időt kért, a folytatásban ellenfele hibáit kihasználva egy 3-0-s sorozattal felzárkózott (8-10), de Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után újra elléptek a vendégek. Az első félidő hajrájában is a szegediek voltak hatékonyabbak mindkét kapu előtt, és Dean Bombac, illetve Bánhidi Bence vezérletével a szünetre már 20-13-as előnyt alakítottak ki.    

A második felvonás első felében ismét közelebb férkőzött ellenfeléhez a szlovén bajnok, ám négy gólnál kisebbre nem tudta csökkenteni a különbséget. A játékvezetők következetesen, de meglehetősen szigorú felfogásban dirigálták a meccset, a sok kiállítás miatt ez elsősorban a hazaiakat sújtotta. A Szeged egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a mérkőzést, amit végül a vártnál is magabiztosabban, nyolc góllal nyert meg. A Celje négy büntetőt hibázott.    

A vendégeknél Bodó Richárd és Sebastian Frimmel hat-hat, Dean Bombac és Bánhidi Bence négy-négy gólt szerzett, Mirko Alilovic 12 védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan és Tim Cokan volt a legeredményesebb öt-öt találattal.    

A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár kilenc győzelem.    

A három sikerrel és öt vereséggel álló Szeged egy hét múlva a - júniusban BL-ezüstérmes - lengyel Kielcét fogadja a kilencedik fordulóban.    

Később:
A csoport: PPD Zagreb (horvát)-Telekom Veszprém 20.45

vehir.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. 2024. április 24. 19:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.