2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Kilenc veszprémi gól a puttonyban

2022. december 5. 20:33
A nagy elánnal kezdő, végig nagy kedvvel játszó 1. Futsal Club Veszprém kiütéses, 9-1-es diadalt ünnepelhetett a Nyírbátor vendéglátójaként az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján.

Feledtetni a Haladás elleni vereséget! – ezzel a felkiáltással futott ki hétfő este a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére az 1. Futsal Club Veszprém, amely három nappal a címvédő elleni vereség után máris újabb bajnokit játszott az élvonalban. A tabella második helyére csak rosszabb gólkülönbsége miatt visszacsúszó bakonyiak a Nyírgyulaj jogutódjaként szereplő Nyírbátort fogadták, amely a tizedik helyről várta az összecsapást.

Az egyaránt sérült Boromisza Dániel, Tatai József és Kártik Zsombor továbbra is hiányzott a kék-fehérektől. A brazil Ton azonban visszatérhetett, és Fehér Zsolt vezetőedző is ott lehetett a kispad mellett – Szombathelyen ugyanis mindketten letöltötték öt sárga lap miatti eltiltásukat.

Ennél jobb kezdést nem is kívánhatott volna a publikum, kicsivel több mint fél perc kellett ugyanis csak a veszprémiek vezető találatához. Ton jobb oldali beadását Gerencsér közelről juttatta a hálóba (1-0).

A Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás és Siska Gergő személyében három exdebrecenivel a kezdőcsapatában felálló Nyírbátor próbálta rendezni sorait, ami eredményre is vezetett. Spandler előbb Szabó, aztán Szentes-Bíró kísérletét is védte, ám a Lakatos elé pattanó lövést harmadjára már nem tudta hárítani (1-1).

Egy pillanatra sem zavarta meg a kapott gól a mieinket. Még mindig csak a 4. percben jártunk, amikor Ton közeli lövésébe még beleért Tóth, ám a kipattanót Gavrilovics az üres kapuba vágta. A veszprémiek nem lassítottak, azonnal jött az újabb találat. Ismét a brazil légiós játszotta a főszerepet, aki ügyesen tartotta meg a labdát, szépen fordult le a védőjéről, majd tíz méterről a hálóba bombázott (3-1).

A folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben, igaz, a lehetőségeik rendre kimaradtak. Öttel a szünet előtt Bencsik állt a legközelebb a gólszerzéshez, de a kapufa ekkor még kisegítette a nyírségieket. A túloldalon Szentes-Bíró kapáslövését Spandler fogta könnyedén. A 18. minutumban aztán a negyedik gólját is megszerezte az 1. FCV: Ton bal oldali szögletét Gavrilovics szép mozdulattal, kapásból a rövid alsóba vágta (4-1).

A szünetben kapust cserélt Fehér Zsolt, a csereként beállt Soós rögtön egy védéssel mutatkozott be. A játék minden elemében domináló házigazdának bő három perc kellett az újabb gólhoz: Fridrich bal oldali sarokrúgásából Molnár volt eredményes. S ezzel még nem volt vége, kisvártatva Garvrilovics gyönyörű emelésének köszönhetően már fél tucatnál járt a Fehér-csapat (6-1).

A 28. percben Molnár végezhetett el szabadrúgást tizenöt méterről, középről. Tóth ezt még kiütötte, de másodpercekkel később Molnár újabb távoli lökete után már tehetetlennek bizonyult (7-1). Az 1. FCV kilencese aztán még egyet lőhetett volna, de kisodródott helyzetből a kapufát trafálta telibe.

A mérkőzés utolsó negyedébe lépve öt a négy elleni játékkal rukkol elő a rivális, de így sem tudta feltörni a bakonyi reteszt. Ehelyett újra a vendég háló zörrent meg kétszer is. Előbb Gerencsér sarokkal lekészített labdáját Ábrahám vágta be, majd Bartha is eredményes volt, beállítva ezzel a 9-1-es végeredményt.

Mikulás előestéjén tehát szép jétékot, remek győzelmet ajándékoztak híveiknek a veszprémi futsalosok.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 14. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Nyírbátori SC 9-1 (4-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Vas (Kondákor, Kubicsek)
Veszprém: Spandler – Fridrich, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós, Koncsol (kapusok), Molnár R., Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Bartha
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Nyírbátor: Tóth K. – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Csoma
Csere: Opre, Kása (kapusok), Szucsányi, Szabó S., Kerekes, Mizsei, Lakatos, Hadházi, Orosz
Vezetőedző: Baksa Csaba
Gólszerzők: Gerencsér (1.), Gavrilovics (4., 17., 26.), Ton (5.), Molnár (24., 28.), Ábrahám (37.), Bartha (38.), ill. Lakatos (3.)

Edzői értékelés

Nagy szükségünk volt erre a győzelemre, mert szerettünk volna tapadni az első két hely valamelyikére. Elég kevés gólt rúgtunk az idei szezonban, szerettünk volna javítani a gólkülönbségünkön, ami sikerült is. Maradéktalanul elégedettek lehetünk az eredménnyel és a játékunkkal is. A fiataljaink ma is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Nagyon örülünk, hogy sikerült kijavítanunk a pénteki fiaskót

– összegzett Fehér Zsolt.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I rájátszás, 2022/2023
M GY D V LG KG GK P
1. HALADÁS VSE 10 9 0 1 45 20 25 34
2. MVFC BERETTYÓÚJFALU 10 6 1 3 31 29 2 24
3. SG KECSKEMÉT FUTSAL 10 3 2 5 23 31 -8 15
4. 1. FC VESZPRÉM 10 2 4 4 25 30 -5 13
5. ARAMIS SE 10 3 1 6 40 43 -3 12
6. DEAC 10 2 2 6 30 41 -11 9
Utolsó módosítás: 2023. május 22. 22:28
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 4. 2023. június 5. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 3. 2023. június 2. 18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 2. tegnap 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét 4-3
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 1. 2023. május 26. 18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 6-3
futsal Férfi futsal NB I felsőházi rájátsás, 2022/2023 10. 2023. május 22. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Berettyóújfalu 5-3
előző események betöltése

További cikkek

Nagy csatában nyert és egyenlített a bronzpárharcban az FCV!
Nagy csatában nyert és egyenlített a bronzpárharcban az FCV!
A Veszprém egyenlített a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcában, miután a hétfői második találkozón saját közönsége előtt legyőzte a Kecskemétét.
Máris folytatódik a bronzpárharc
Máris folytatódik a bronzpárharc
„A tűréshatárt kijjebb kell tolnunk még akkor is, ha minden sebből vérzünk. Mindent meg fogunk tenni hétfőn, hogy kiegyenlítsük a párharc állását” – fogalmazott a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a Kecskemét elleni „kis döntő" hétfői (18.30) második, hazai találkozója előtt.
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
A veszprémi futsalosok a rendes játékidő hajrájában még 3-0-ra vezettek, a vendéglátó Kecskemét az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban fordítani is tudott az NB I bronzpárharcának első, pénteki meccsén.
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Az 1. Futsal Club Veszprém hatalmas csatában, 5-3-ra legyőzte a vendég Berettyóújfalut hétfőn az első osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Fehér Zsolt legénysége ezzel megcsípte a negyedik helyet és készülhet a Kecskemét elleni bronzpárbajra.
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Egyszerű a képlet: ha az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn (18.30) nyer a négyszeres bajnok Berettyóújfalu vendéglátójaként, idén is bronzpárbajt vívhat az első osztályban.