Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aktivitások sora a völgyben

2022. december 19. 11:34 // Forrás: VEDAC
A Séd-völgyében újonnan átadott futókörhöz kapcsolódva négy eseményt is szervezett az elmúlt hetekben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

November végén egy tesztversennyel kezdődött a sorozat, ahol a Báthory iskola 56 diákja az elsők között próbálhatta ki az újonnan átadott 800 méteres futókört. A gyerekek – edzettségtől függően – kettő-négy kört teljesítettek az alapos bemelegítést követően. Ezután Pásztor Bence és Czeller Gábor kalapácsvetők közreműködésével játékos sorversenyt tartottak, a résztvevő gyerekek pedig kipróbálhatták a különböző sporteszközöket is.

A Séd-völgyi futókör hivatalos átadóján Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős államtitkár is részt vett. Nem is akárhogy. A politikus ugyanis jó példával igyekezett élen járni, ezért futóruhát, futócipőt húzott és a résztvevő diákokkal együtt több kört is teljesített a fantasztikus környezetben kialakított futópályán. De térjünk vissza az esemény hivatalos részéhez, amikor Révész Máriusz arról beszélt, elkeserítő, hogy az emberek nagy többsége, 59 százaléka egyáltalán nem mozog. A kormány futópálya építési programjának egyik legfőbb célja pedig az, hogy ezen a negatív tendencián változtasson.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Dr. Szélpál Tamás, a Szabadidősport-szervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) főtitkára méltatta a beruházás fontosságát és kiemelte, a veszprémi, a huszadik új futókör az országban, amelyet a lakosság egészsége megőrzése érdekében is használhat.

Ezt követően Veszprém két atlétikai klubjának világbajnoki részvételre is esélyes atlétái – Szögi István, Kiss Gergő, Kövér Fanni és Pásztor Bence – jelképesen egy stafétát adtak át Porga Gyula polgármesternek.

A harmadik eseményen a Simonyi és a Báthory iskola mintegy 150 diákja vett részt. A szervezők gondosan ügyeltek rá, hogy a diákokat folyamatosan mozgásban tartsák, ezért tíz állomásos pályát alakítottak ki a futókör bevonásával, ahol a kicsik és nagyok számos sporteszközt kipróbálhattak. A hideg téli napon a Mikulás is meglátogatta a gyerekeket, sőt meleg teával és csokival kedveskedtek nekik a szervezők.

A Veszprémi Advent eseményeként bonyolították le a negyedik futórendezvényt a Séd-völgyében. Az Adventi Futás elnevezésű programra minden korosztályt vártak, kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen egy mindenki számára abszolút teljesíthető távot - 2.5 kilométert - jelöltek ki a szervezők. „Fuss együtt a családoddal, a barátaiddal! Öltözz jelmezbe, és tedd különlegessé a veszprémi adventi futásodat!” – hangzott a felhívás.

Brassay Réka, atléta, triatlinosta, edző irányításával zajlott a minden testrészt átmozgató bemelegítés. Ezt követően indították útjára a közösségi futás mezőnyét. A futók, a kocogók a futópálya érintésével az adventi vásárban értek célba. Itt külön díjazták az abszolút első célba érkezőket, és a legötletesebb jelmezt húzó futó is elismerést vihetett haza. Az adventi kezdeményezés jó ötletnek bizonyult, és bebizonyosodott, a téli hónapokban is sokan szívesen futnak a városban.  

vehir.hu
további cikkek
SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon SVSE SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon Székesfehérváron az U18-as atlétikai magyar bajnokságon vettek részt a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái, akik az elmúlt hétvégén összesen hét érmet szereztek; Derdák Sára duplázott, 1500 m-en és 800 m-en is a dobogó legfelső fokára. 2024. június 19. 20:01 Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek SVSE Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek Előfordulnak olyan „hosszú hétvégék”, amikor minden pillanatban történik valami és nincs idő „megállni”. Kapkodjuk a fejünket, hogy éppen hol és mi történik. Ilyen hétvége „íródott” a veszprémi Sportolj Velünk SE számára, amely megszállta péntektől vasárnapig a székesfehérvári atlétikapályát. 2024. június 17. 13:37 Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről Gyulaffy László Általános Iskola Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről A rátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Általános Iskola az elmúlt hétvégén rendezte meg hagyományos futóversenyét. Az izgalmas megmérettetésen a gyermekek szüleikkel, tanáraikkal karöltve teljesítették a több mint 1 kilométeres távot – FOTÓRIPORT. 2024. június 17. 11:30 Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon Bartha-Kéri Bianka Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétája az olaszországi Rómában rendezett atlétikai Európa-bajnokságon 800 méteren, illetve a 4x400 méteres női váltóval is jól szerepelt. 2024. június 12. 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.