Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hamarosan megkezdődhet az út építése az állatvédelmi kompetenciaközponthoz

2022. december 20. 14:28
Az önkormányzat kisajátítás révén jut hozzá azokhoz az ingatlanokhoz, amelyekre a külső körgyűrű északi szakasza mellett épülő állatvédelmi kompetenciaközponthoz vezető út épülhet.

A külső-körgyűrű északi szakasza mellett, a Lidl áruház és a büntetés-végrehajtási intézet közötti területen létesülő központ feladatairól korábban ezt írtuk:

A komplexum alapvető és fő feladata lesz a gazdátlan állatok befogadása, igényeik szerinti megfelelő ellátása a végső cél eléréséig, az örökbefogadás lebonyolításáig. A központ egyrészről állatmenhelyként is funkcionál majd, XXI. századi, élhető körülményeket teremtve a gazdára váró állatoknak és a velük foglalkozó szakembereknek. Mellette viszont szabadidőközpont és oktatási intézmény szerepe is lesz. A létesítmény mellett kutyafuttatót is kialakítanak, valamint óvodás és iskolás csoportoknak lehetősége lesz eljönni és egész fiatal korban megismerni azt a felelősségteljes magatartást, amit egy állattartónak tudnia kell.

A központ építése a tervek szerint haladt, a hozzá vezető út kivitelezése azonban még nem kezdődhetett meg, a nyomvonalon található telkek ugyanis több szereplő magántulajdonában voltak, ami jelentősen lassította a folyamatot. Az önkormányzat végül kisajátítási eljárást indított.

Az állatvédelmi kompetenciaközpont látványterveAz állatvédelmi kompetenciaközpont látványterve

A folyamat lezárultával a kometenciaközpont beruházója, a Veszprémi Állatkert fogja az útépítést menedzselni. Az építkezésre 332 millió forint forrás áll rendelkezésre, a tervek szerint legkésőbb 2023. november 30. napjáig kell befejezni.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Új fejezetet nyitott a magyar állatvédelemben a veszprémi kompetenciaközpont állatvédelem Új fejezetet nyitott a magyar állatvédelemben a veszprémi kompetenciaközpont Országosan is egyedülálló mintaprojektként valósult meg Veszprém keleti határán az az állatvédelmi kompetenciaközpont, aminek csupán az egyik funkciója a menhelyként való üzemelés. A hivatalos átadón csütörtökön tartották, azóta pedig bárki számára nyitott és látogatható a központ. 2023. december 15. 3:11 Megalakult a Veszprémi Állatmenhely és Kompetencia Központot működtető kuratórium Megalakult a Veszprémi Állatmenhely és Kompetencia Központot működtető kuratórium A Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány a létesítmény napi működését koordinálja majd. 2022. március 4. 15:13 Letették az ország első állatvédelmi kompetencia központjának alapkövét állatvédelmi kompetenciaközpont Letették az ország első állatvédelmi kompetencia központjának alapkövét Ősz közepére készülhet el az Északi-körgyűrű mellett épülő komplexum, mely az országban egyedülálló mintaprojekt keretében hívja fel a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. 2022. február 1. 18:30 Országosan egyedülálló lesz az új veszprémi állatvédelmi központ állatvédelem Országosan egyedülálló lesz az új veszprémi állatvédelmi központ Megszületett a kormányhatározat az új veszprémi állatvédelmi kompetenciaközpont támogatásáról, a tervezési munkák pedig már az idei évben elindulhatnak. A leendő helyszínt is kijelölte a város, ahol péntek délután sajtótájékoztató keretében számoltak be a részletekről az érintettek. 2020. november 23. 12:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.