2023. március 30.
//
Zalán névnap

Közel háromszáz millió forintból újul meg a Munkacsarnok

A Magyar Kézilabda Szövetségnek köszönhetően önerő nélkül, pályázati forrásból újul meg a Városi Stadionban található sportcsarnok, ahol a kivitelező már meg is kezdte a munkálatokat.

A veszprémi Városi Stadion lassacskán teljes egészében új köntösbe öltözik: Európa legkorszerűbb tornacsarnokának létesítése, a küzdősportkomplexum megnyitása, a dobópálya-, valamint az atlétikapálya felújítása után a szebb időket látott Munkacsarnok fejlesztése is megkezdődött.

A sikeres együttműködésnek köszönhetően a projekt egy fillérjébe sem kerül az önkormányzatnak, a Magyar Kézilabda Szövetség pályázati forrás segítségével biztosítja a szükséges közel háromszáz millió forintot.

A felújítás az alábbi területeket érinti:

  • parketta felszedése, PVC-sportpadló lerakása
  • fix lelátó elbontása, mobil formában való telepítése
  • mászófal leszerelése, kiegészítő sporteszközök cseréje
  • homlokzati ajtók cseréje, gépészeti rendszer fejlesztése
  • elektromos hálózat újratelepítése, világítás korszerűsítése

Ottjártunkkor már javában zajlottak a munkafolyamatok, amelyekről fényképeket is készítettünk.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Laczkó Dezső Múzeum, Hősi Kapu kulturális célú fejlesztése, Kádár utcai parkoló létesítése
Laczkó Dezső Múzeum, Hősi Kapu kulturális célú fejlesztése, Kádár utcai parkoló létesítése
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának infrastrukturális fejlesztési feladatainak ellátása az Európa Kulturális program megvalósításához kapcsolódóan – Laczkó Dezső Múzeum, Hősi Kapu kulturális célú fejlesztése, Kádár utcai parkoló létesítése
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
Kezd testet öltetni a Zöld város
Kezd testet öltetni a Zöld város
Kávézó, játszótér, sétálóövezet, mélygarázs és sportpályák is lesznek az egyszerűen csak "Zöld városnak" nevezett projektben, ami az Erzsébet-ligetből és a Pannon Egyetem alsó kampuszából épít egy egybefüggő zöldövezetet számos szolgáltatással. Képriportunkban madártávlatból lestünk be az építkezésbe.
Feltárják a lerabolt zsidó temetőt
Feltárják a lerabolt zsidó temetőt
A Szél utcai izraelita temetőben – amelyben közel ötszáz veszprémi zsidót helyeztek végső nyugalomra – az elmúlt hetekben megkezdődtek a feltárások. Dr. Wittmann Zsuzsannától, a helyi Zsidó Hitközség vezetőjétől megtudhattuk, rég várt rekonstrukció valósulhat meg az EKF jóvoltából.
Parkolópályára került a mindennapi közlekedés Veszprémben?
Parkolópályára került a mindennapi közlekedés Veszprémben?
Az elmúlt hónapokban a sokadik gyalogost gázolós-hír és a körforgalom közepén álló autókról készült lesifotók után néha felmerül bennem, hogy Veszprémben az adok meg a kapok oldal is a „jól van az úgy” hozzáállás mentén létezik, ha a közlekedésről van szó. Édesanyám ,,kritizálni azt tudsz kislányom, de van jobb ötleted?” gondolatmenetét folytatva az egyszerű veszprémi átlagembernek nincs is válasza erre, de talán nem is nekik kell a megoldást keresniük, hanem kicsit feljebb, ott, ahol ez munkaköri leírásba van foglalva.