2023. április 2.
//
Áron névnap

Próbáltam élni a bizalommal, amit kaptam – Ligetvári

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott mentálisan és fizikálisan is jobb volt a norvégokkal szemben 33-25-re elveszített pénteki mérkőzésen, mint két nappal ezelőtt a Dánia elleni súlyos vereség alkalmával az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 A nemzeti csapat szerdán 40-23-ra kapott ki a címvédő dánoktól a negyeddöntőben, pénteken pedig az 5-8. helyért lépett pályára, újabb veresége miatt vasárnap a hetedik helyezésért léphet pályára Egyiptom ellen.

Kapcsolódó cikk
Újabb magyar vereség, ezúttal Norvégiával szemben
A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért rendezett pénteki mérkőzésén Stockholmban.

"Az olyan csapatok, mint Svédország, Dánia, vagy Norvégia, mindig gyors lerohanásokkal és gólokkal büntetik a hibáinkat, a labdaeladásainkat. Ellenük hatvan percig kell összpontosítani és hatvan percig kell magas szinten kézilabdázni" - kezdte értékelését a kétszeres vb-ezüstérmes norvégokkal szembeni kudarcot követően a spanyol edző.    

Rosta Miklóst az 52. másodpercben piros lappal végleg kiállították, mert úgy lőtt a hálóba egy büntetőt, hogy a labda súrolta a kapus fejét. Rodríguez kapitány kiemelte: játékosai ennek ellenére becsülettel csinálták a dolgukat, nem csüggedtek, és számára ez a legfontosabb.

"Akartak és mindent megtettek a pályán. Láttam a tüzet és a küzdőképességet rajtuk, emiatt boldog vagyok és büszke. Persze, az eredmény láttán nem vagyunk boldogok, mert mindig győzni akarunk, és amikor nem sikerül, csalódott vagyok" - magyarázta.

Mint hangsúlyozta: nagy különbség volt a dánok ellen látottakhoz képest, mert mindenki tudta, hogy még egyszer nem teljesíthetnek úgy, mint szerdán.   

"Mentálisan és fizikálisan is jobbak voltunk, körülbelül ötven percig jó meccset játszottunk, de utána sajnos elléptek a norvégok, és onnan már képtelenek voltunk visszajönni.

A magyar válogatott a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország - Norvégia mérkőzés végén Stockholmban - MTI/Kovács TamásA magyar válogatott a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország - Norvégia mérkőzés végén Stockholmban - MTI/Kovács Tamás

A balátlövő Ligetvári Patrik ezúttal több mint 21 percet játszott, és hat lövésből négy gólt szerzett. Az MTI-nek úgy nyilatkozott, nagyon jól élte meg azt az időszakot, amit a pályán tölthetett, nagyon jó érzés volt, hogy a csapat segítségére lehetett.

"Frissebb voltam, mint a csapattársaim, próbáltam élni a bizalommal, amit kaptam, és a legjobbamat nyújtani" - magyarázta.

A veszprémi játékos kiemelte: ezúttal sokkal fegyelmezettebben játszottak, mint szerdán, és úgy vélekedett, hogy nem volt akkora különbség a két együttes között, mint amit a végeredmény mutat, de sajnos fontos időszakokban több labdát is eladtak.

"Nagyon örülök, hogy a csapat megmutatta a szebbik arcát. Ebből kell kiindulnunk, és a következő meccset mindenképpen meg kellene nyernünk. A srácok fáradtak, de Egyiptom is fáradt, hiszen ma is hosszabbításos meccset játszott" - mondta Ligetvári.

Mint rámutatott, vasárnap már nem kell tartalékolniuk, mert az lesz az utolsó meccsük, mindenkinek az összes energiáját elő kell hoznia.

"Az egyiptomiak biztosan próbálnak majd sokat futni és az egy-egyes előnyeiket megnyerni, de ezt tudjuk. Szeretnénk jó szájízzel, győzelemmel hazamenni" - szögezte le.    

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk - a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. Az utolsó meccsük vasárnap 13 órakor kezdődik Egyiptom ellen.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Csoportelsőként jut tovább a magyar válogatott
Csoportelsőként jut tovább a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből, mivel házigazdaként 36-27-re legyőzte Svájcot a negyedik forduló vasárnapi játéknapján.
A magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra
A magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra
A magyar férfi kézilabda-válogatott biztosította kijutását a januári, németországi Európa-bajnokságra, mivel 37-32-re nyert Svájc vendégeként a selejtezősorozat harmadik fordulójában, csütörtökön Schaffhausenben.
Schaffhausenben és Tatabányán is győzelem a magyarok célja
Schaffhausenben és Tatabányán is győzelem a magyarok célja
Lékai Máté csapatkapitány kijelentette, csütörtökön idegenben, majd vasárnap hazai pályán is a győzelem a magyar férfi kézilabda-válogatott célja Svájc ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában.
Máthé Dominik visszatért a válogatott keretébe
Máthé Dominik visszatért a válogatott keretébe
Máthé Dominik súlyos térdsérülés után visszatér a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.
Bodó Richárd hatodik lett a góllövőlistán
Bodó Richárd hatodik lett a góllövőlistán
Bodó Richárd volt a nyolcadik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott legeredményesebb játékosa az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amelynek góllövőlistáján hatodikként zárt.