Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Petőfi élete színpadon

2023. február 16. 23:07
A Veszprémi Petőfi Színház névadójáról készült előadás, Petőfi kétszázadik születésnapja alkalmából. A Petőfifjút Szomor György állította színpadra.

A Petőfi 200 alkalmából idén számos kulturális program által kerülhetünk közelebb Petőfihez. A Veszprémi Petőfi Színház ősbemutató-musicaljének alcíme, Anyám, az álmok nem hazudnak. Címszerepben Ragány Misát, valamint vele váltásban Kádár Szabolcs Jánost láthatjuk, előbbi most először lép fel a teátrumban, mint főszereplő.

Petőfi édesanyját Módri Györgyi, édesapját pedig Kőrösi Csaba formálja meg. A darab egyik érdekessége, hogy Petőfi gyermek énje is megjelenik, Pingiczer Zsombor és Farkas Ágoston közreműködésével. A Veszprémi Petőfi Színház névadójáról szóló előadás egyik célja, hogy méltók legyenek a tizenkilencedik századi költő nagy örökségéhez.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

A darab műfaja musical, a dalok szövegei pedig Petőfi verseiből állt össze, a dallamokért Szomor György, a rendező felel. Többféle zenei irányzat is teret kapott, színesítve ezzel az előadás világát.

Ha valaki 200 év után olyan valóságosan tud jelen lenni mindennapjainkban, mint ő, Petőfi Sándor, költő, színész, forradalmár, Színházunk névadója, aki innen Veszprémből indult el nagy útjára, amely a magyar történelem legnagyobb hősei közé emelte őt, akkor nagysága számunkra példa és iránytű, igazodási pont és remény is, hogy amíg hozzá méltók leszünk, erősek maradhatunk és életképesek.  – írja a fülszöveg

Az előadásról bővebben itt olvashat.

vehir.hu
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.