Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Kisajátították a dobogót a veszprémiek az ob-n

2023. március 3. 20:23 // Forrás: MTI
Betlehem Dávid nyert, Kalmár Ákos második, Rasovszky Kristóf (mindhárman Balaton ÚK Veszprém) pedig harmadik lett pénteken a hosszú távú medencés úszó országos bajnokság 10 ezer méteres versenyén a Veszprémi Sportuszodában.

A férfiaknál a veszprémiek sajátították ki a dobogót, az 1:44:53 órás eredménnyel győztes Betlehem Dávid az olimpiai távon – melyet nyílt vízen úsznak – klubtársait, Kalmár Ákost (1:46:21), valamint a tokiói ezüstérmes Rasovszky Kristófot (1:47:00) megelőzve diadalmaskodott.

Kalmár Ákos, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf – Fotó: MÚSZ FacebookKalmár Ákos, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf – Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél Rohács Réka (Kőbánya SC) óriási csatában 1:59:10 órával nyerte a számot, mindössze 13 századdal előzte meg Balogh Vivient, az FTC úszóját. A harmadik helyen Olasz Anna (Szeged) végzett 2:01:02 órával.

Szombaton a korosztályos versenyeket – 1500 és 3000 méteren – bonyolítják le Veszprémben, vasárnap pedig a felnőtt mezőny 5000 méteres küzdelmeire kerül sor.

vehir.hu
további cikkek
Ekkor szoríthatunk a veszprémi sportolókért az olimpián Párizs 2024 Ekkor szoríthatunk a veszprémi sportolókért az olimpián Péntek este hivatalosan is kezdetét veszi a XXXIII. nyári olimpia Párizsban. A magyar olimpikonok között természetesen külön figyelmet szentelünk a veszprémieknek – összeállításunkból megtudhatja, hogy városunk négy kitűnősége mikor méretteti meg magát a világ első számú sporteseményén. tegnap 12:06 Párizs 2024: hatvanöt hazai klub sportolói alkotják a magyar küldöttséget Párizs 2024 Párizs 2024: hatvanöt hazai klub sportolói alkotják a magyar küldöttséget Összesen 82, ebből 65 hazai sportegyesület 180 versenyzője képviseli a magyar színeket a pénteken kezdődő párizsi olimpián Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke szerint. Veszprémből négy magyar olimpikon utazhat Párizsba. 2024. július 25. 13:58 Több mint tízezren átúszták a Balatont! Balaton-átúszás Több mint tízezren átúszták a Balatont! A tavalyinál is többen, 11 ezren vettek részt a 42. Lidl Balaton-átúszáson vasárnap Révfülöp és Balatonboglár között. A szombati rossz idő miatt egy nappal elhalasztották a rajtot, vasárnap kora reggel tökéletes körülmények fogadták az indulókat, később azonban megélénkült a szél, ami fokozott figyelmet követelt meg az úszóktól és a szervezőktől is. Dél körül nagyjából egy órára a rajtot is fel kellett függeszteni, a legfontosabb szempont a biztonság volt! Profi versenyzők is rajthoz álltak, de szokás szerint nagy többségben voltak a szabadidő-sportolók, akik nem az órával vagy egymással versengtek, hanem fő céljuk az volt, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak.  2024. július 21. 19:26 Elrajtolt a Balaton-átúszás! Balaton-átúszás Elrajtolt a Balaton-átúszás! Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás. Az első indulók – köztük a junior úszóválogatott tehetségei – pontban hét órakor rajtoltak Révfülöpről, hogy teljesítsék az 5,2 kilométeres távot. Az eseményt az eredeti tervek szerint szombaton rendezték volna, de a bizonytalan időjárás miatt egy nappal el kellett halasztani. Vasárnap közel ideális körülmények várták az indulókat, rajtolni 12 óráig lehet, a szervezők 11 és fél ezer nevezőt várnak.  2024. július 21. 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.