2023. március 29.
//
Auguszta névnap

15 évesek lettünk!

2023. március 19. 13:43
2008. március 18-a számunkra egy rendkívül fontos dátum: a Vehíren ekkor jelent meg a legelső cikk, amit azóta közel 100 ezer másik követett. Tizenöt év alatt rengeteg minden változott a világban, benne Veszprémben és persze a médiában is. Egyedül a Vehír szerkesztőségének elhivatottsága nem változott, hogy gyorsan, pontosan, első kézből szállítsa a híreket a veszprémieknek, sőt élményt adjon a tájékoztatással.

Tizenöt év egy ember életében is meghatározó időszak. A csecsemőből tinédzser lesz, a kamaszból szülő és így tovább… Amikor pedig azt mondjuk, hogy a média világa egyre gyorsuló tempót diktál, a tizenöt év alatt akár évtizedek tapasztalatát is átélheti egy szerkesztőség.

Valahogy így van ez a Vehír életében is. Egy újságíró munkája sohasem lehet monoton. Hiszen nem lehet tudni, hogy például egy csendes vasárnapot mikor kavar fel egy olyan történés, ami nagyon gyorsan az internetes hírportálok elé szögezi az embereket. Mert a tájékozottságra mindenki a vágyik, a tájékozódást pedig élményként is meg lehet élni. Ez az újságírók egyik feladata és ebben hiszünk mi is.

Habár egy jubileum kiváló lehetőséget kínál arra, hogy részleteibe merülve végigmenjünk a mögöttünk hagyott időszakon, mi most mégsem veselkedünk ennek neki. Közel 100 ezer publikált cikk után ez talán lehetetlen küldetés is lenne, de mégis, ha felidézzük ennek a másfél évtizednek az emlékezetesebb mozzanatait, akkor azt látjuk, hogy a Vehír ott volt a veszprémiek sikereinél, kudarcainál, az örömteli pillanatoknál és a nehezebb időszakokban is. Számos esetben utánajártunk és megmutattuk az egyszerű hírek mögött megbúvó kulisszatitkokat, azokat a dolgokat, amikből a hírek információvá válnak az olvasók előtt.

Követtük a veszprémi sportéletet, közelebb hoztuk a sportolókat és edzőket, valamint a közéleti személyeket és a kultúra képviselőit az emberekhez, miközben számos esetben bemutattunk olyan helyi embereket és az ő megoldásaikat, amik példaértékűek, elgondolkodtatóak bárki számára, amiben megmutatkozik az igazi veszprémiség.

Ezeknek az értékeknek a felkarolása vezérelt akkor is, amikor pár éve útnak indítottuk az Ecoport magazint, ami az online világon túl klasszikus nyomtatott magazinformában is a veszprémi sajtótermékek egyik kiemelt és büszkén mondhatjuk, hogy megbecsült szereplője lett.

Eközben persze a Vehír is formálódott, átalakult, többször új, a kor trendjeinek megfelelő külsőt öltött magára, ahogy tartalmában is követte az internetezők elvárásait egy vezető hírportállal kapcsolatban.

Talán nem is lenne jobb alkalom, mint a tizenötéves jubileumunk arra, hogy ismét új lendületet vegyünk. Szerkesztőségünkben a hírek feldolgozása és publikálása mellett már javában dolgozunk azon, hogy hamarosan egy külsőben és tartalmában is felfrissült portált kínáljunk olvasóinknak. Közéleti és közérdekű hírek, kulturális cikkek és a sport szempontjából egyaránt. Utóbbihoz kapcsolódóan hétfőn egy meglepetéssel is készülünk, egy olyan játékot hirdetünk, ahol értékes nyereményekért bárki próbára teheti majd jártasságát Veszprém és a nagyvilág sportvilágából.

Köszönjük eddigi bizalmukat és továbbra is várjuk olvasóinkat a nap 24 órájában, az év 365 napján a Vehír oldalára!

Érdekességképpen megnéztük a Vehíren publikált legelső cikkeket. Ezek között ott van egy részletes írás a megyei kórház részvénytársassággá alakulásáról, de azokban a napokban ment el közülünk Széki Patka László költő is, akitől személyes nekrológgal búcsúztunk. Ugyanígy tizenöt évvel ezelőtt lett kalandos körülmények között a Veszprémi Állatkert lakója Gerzson, Juliska és Alfréd is, két kismalac és egy huszármajom, amiről szintén írtunk már akkor is.

vehir.hu

További cikkek

Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
A kései hidegek bizony a tönk szélére sodorhatják a gyümölcsösgazdákat, mivel a fagy elviheti a virágok javát. Miért veszélyes ez, és mely fákra figyeljünk jobban?