2023. június 6.
//
Norbert névnap

Mozdulj, Veszprém!

2023. május 1. 5:02
VESC, VEDAC, SOSZ
Számos ingyenes sportolási lehetőséggel várja a lakosságot a VESC, a VEDAC és a Pannon Egyetem május 6-án, szombaton a magyar sport napján.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) felhívására csatlakozott a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ahhoz az országos kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a magyar sport napján minél többen fizikai aktivitással töltsék szabadidejüket.

A veszprémi rendezésű program több helyszínen fog zajlani. A Pannon Egyetemen 9.00-tól az asztaliteniszt, 10.00-tól a kosárlabdát, 11.00-tól a röplabdát próbálhatják ki az érdeklődők. A Veszprémi Stadionban párhuzamosan bonyolítják le a programokat. A VESC Küzdősport Centrumában ökölvívás, kick-box és grappling szerepel a palettán, a VEDAC pedig a futófolyosón és a dobópályán készül programokkal.

A futófolyosón fotocellás időméréssel, rekreációs eszközökkel, magasugrással és kölyökatlétika eszközökkel várják az érdeklődőket. 9.00-12.00 között, a dobópályán ki lehet próbálni a dobóatlétikát, kézbe lehet venni a kalapácsot, a diszkoszt, a gerelyt és a súlygolyót is. A dobóatlétika mellett számos szabadidősporttal készülnek a szervezők. Lesz tollaslabda, darts foci, ping-pong, és bemutatkozik egy új játék, a Mölkky is.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Veszprém és Alsóörs között kerékpártúrát szervez a VESC 9.00-tól, melyre jelentkezni a vesccyclingteam@gmail.com e-mail címen lehet.

A Generációs Híd projekt keretében a Veszprémvölgyben hagyományőrző sportnapot rendeznek 9.00 és 13.00 között. A Pannon KözTér, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete együttműködésében megvalósuló rendezvény palettáján szerepel az íjászat, a csatakereszt hajítás, a célzás karikás ostorral fabábura, népi játékok és dobott korong lövészet szivacslabdával.

Érdemes kihasználni ezt a rendkívül színes eseménypalettát, mely egy igazán aktív, sportos kikapcsolódásnak ígérkezik a mozogni vágyóknak és a programot kereső családoknak.

vehir.hu

További cikkek

Veszprémi futósikerek a fővárosban
Veszprémi futósikerek a fővárosban
A tavaszi szezonkezdetben több kiemelkedő futósikert értek el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját, melynek keretében immár 25 helyszínen húznak futócipőt az egyes településeken. Veszprém először csatlakozik a programsorozathoz.
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Rendhagyó eseménysorozathoz nyújt támogatást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program. Június 3-án és 4-én első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a kétnapos családi biciklis hétvégét, ahol különböző nehézségű pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős általános iskolai csapatok.
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
A MűvészVölgy Kúria, a BalatonBike365 és a Balaton Bike Tour együttműködésében új biciklis központ nyílt a Balaton-felvidéki településen. Az átadó fényét tovább emelte a Tour de Hongrie is, aminek a mezőnye éppen a csütörtöki eseménykor haladt át Kapolcson.
Fussunk együtt a futókörök napján!
Fussunk együtt a futókörök napján!
Május 21-én, vasárnap a Séd-völgybe várjuk a mozogni vágyókat a futókörök napján, mely egyben egy települések közötti verseny is lesz.