Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen elnök lesz Ilyés Ferenc?

2023. május 2. 6:02
„A mérkőzés megkezdődött mindannyiunknak, gólokat csak együtt tudunk lőni, ehhez szeretnék jó csapatkapitányotok lenni. Hiszem, hogy jó csapatot fogunk alkotni” – mondta szűzbeszédében a Veszprémben is egykor közönségkedvencnek számító Ilyés Ferenc, akit öt évre megválasztottak a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének.

A Székelyudvarhelyen született 41 éves sportember 229-szer öltötte magára a magyar válogatott címeres mezét, közben játszott Szegeden, Veszprémben, a németországi Lemgóban, a lengyelországi Plockban, végül Tatabányán fejezte be a játékos-pályafutását. Négyszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, olimpián kétszer negyedik, világbajnokságon hatodik helyezett csapat tagja volt, klubjaival nyert KEK-et, kétszer EHF Kupát.

Az új és a leköszönő elnök a Magyar Kézilabda Szövetség közgyűlésén. Balra Ilyés Ferenc, jobbra Kocsis Máté látható Fotó: MTI/Kovács TamásAz új és a leköszönő elnök a Magyar Kézilabda Szövetség közgyűlésén. Balra Ilyés Ferenc, jobbra Kocsis Máté látható Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ez alapján elmondható, hogy a legmagasabb szinten művelte ezt a sportágat, szakmai téren támadhatatlan. Ezért is tűzött maga elé szakmai célt, méghozzá olyat, amivel korábban egyetlen elődje sem boldogult, hogy az utánpótlás világversenyeken remek eredményeket elért fiatalokból létszámban az eddiginél sokkal több kézilabdázóból legyen sikeres felnőtt sportoló.

Milyen elnök lesz Ilyés Ferenc? Elődje, Kocsis Máté a feltételek biztosításában jeleskedett, a szakmával nem foglalkozott, azt rábízta az alelnökökre, Pálinger Katalinra és Nagy Lászlóra. Ezzel szemben Ilyés a kézilabdából jön, tehát szakmai kérdésekben otthon van, ugyanakkor feltételezem, hogy a működési feltételek biztosítása terén kért segítséget, és nagy valószínűséggel azt meg is kapja. De a siker nem csak pénzen múlik. Pénz eddig is volt, az eredmények mégsem jöttek a sportág megítélését meghatározó felnőtt szinten. Hogy ez változzon, az már az új elnök felelőssége. Munkáját főállásban végzi, tehát minden idejét a magyar kézilabda jobbítására fordítja. Ennek ellenére ne várjunk azonnali eredményt, mert nem varázslónak, hanem sportvezetőnek szerződött. Azzal együtt, hogy nem indul rossz pozícióból, nincs irigylésre méltó helyzetben.

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.