Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Tánclépések egymás felé

2023. május 6. 11:51
Szombattól látható Mark St. Germain Táncórák című kamaradrámája a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

A dráma két, egymás szomszédságában élő, mégis idegen ember kapcsolatának alakulását meséli el: az autizmussal élő, aspergeres egyetemi professzor egy jelentősebb összeget fizet a baleset miatt sérült Broadway-táncosnak egy táncóráért. Tehát két, a társadalom által kirekesztett ember találkozása ez, hiszen még mindig nem tudjuk helyén kezelni az autizmussal élő embertársainkat, ahogy a gyengébb, sérült társainkra sem figyelünk kellőképpen oda – vázolta a darab alaphelyzetét és fő konfliktusát Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, az előadás rendezője. Hozzátette: optimisták lehetünk amiatt, mert pozitív irányba haladunk ezen a téren. 

Gál TamásGál Tamás

Amikor arról kérdeztük, rendezőként mi motiválta, milyen mondanivalót kívánt közvetíteni, Gál Tamás megjegyezte: ő alapvetően színész, rendezést csak akkor vállal, ha valami nagyon érdekli – ez a történet pedig elvarázsolta. Unokatestvére súlyos autizmussal él, nem is kommunikál, mégis erős kapocs alakult ki közöttük, testvérként nőttek fel, így a személyes tapasztalatok miatt is megérintette a történet.

Szabó Viktor és Kiss SzilviaSzabó Viktor és Kiss Szilvia

A kétszemélyes drámában Szabó Viktort láthatjuk Ever, míg Kiss Szilviát Senga szerepében.

A Csavar Színház és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában megvalósuló előadást a veszprémi közönség mellett a Komáromi Jókai Színház nézői is láthatják majd a közeljövőben. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.