Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatkozott Veszprém a futókörök napján

2023. június 10. 19:30 // Forrás: VEDAC
Egy időben, huszonöt helyszínen rendezték meg a futókörök napját. Az újoncként belépő Veszprém is kitett magáért, a helyiek közel 2500 kilométert teljesítettek.

Veszprém városa először csatlakozott a futókörök napja programsorozathoz, melynek keretében huszonöt helyszínen, egy időben rendeztek szabadidősport eseményt a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) koordinálásában. Május 21-én, vasárnap a Séd-völgyben várták a mozogni vágyókat a futókörök napján, mely egyben települések közötti verseny is volt.

A veszprémi program szervezését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) vállalta fel azzal a céllal, hogy minél több mozogni vágyó embernek nyújtson jó hangulatú, aktív kikapcsolódási lehetőséget a Séd-völgyben, ugyanakkor más, jelentős bázissal bíró egyesületek, mint a Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) és a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC), valamint futóklubok, mint pl. a VeszpRun lelkes futói is gyarapították a Veszprém városának összegyűjtött kilométereket. Természetesen egyéni futók és családok is hozzájárultak a veszprémi sikerhez.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Az eredményes mozgósításnak köszönhetően összesen 234 fő teljesítette legalább egyszer a 815 méteres kört, melynek köszönhetően a 25 helyszín közül Veszprém a 10. helyen végzett 2484,935 kilométerrel.

A legidősebb futó Sumin Olga (1952) volt, aki 10 kört teljesített, a legfiatalabb öt lány Bajai Léna Mira (4 kör), Papp Lola (4 kör), Bali Sára (3 kör), Kulcsár Flóra (2 kör), Tendli Zsófi (2 kör) és a legfiatalabb Fió Izsa Máté (1 kör) voltak.

A statisztikai adatok között szemezgetve 18 év alatt 92 fő, 19-30 év között 13 fő, 31-40 év között 36 fő, 41-60 év között 83 fő, 61 évnél idősebb 10 fő teljesítette legalább egyszer a veszprémi futókört.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.