Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Máthé Dominik számára nagy élmény volt a négyes döntő

2023. június 19. 14:50 // Forrás: MTI
Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain válogatott jobbátlövője számára nagy élmény volt a szereplés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében.

"Nagyon nagy élmény volt, de két vereséggel zártuk az évet, ennek senki sem örül, hiszen nem azért mentünk oda, hogy negyedikek legyünk" - nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán Máthé.

A francia bajnok PSG a szombati elődöntőben a lengyel Kielcétől 25-24-re, a vasárnapi bronzmérkőzésen a Barcelonától 37-31-re kapott ki. A magyar játékos az első meccsen nem lépett pályára, a másodikon viszont négy gólt szerzett.

"Ezt a négyes döntőt az első meccsen veszítettük el. Nagyon közel álltunk a továbbjutáshoz, de sajnos semmi nem jött össze. Jó meccs volt, bár a második félidőben tíz percig nem dobtunk gólt" - magyarázta.

Fotó: L. Valroff/TeamPics/PSGFotó: L. Valroff/TeamPics/PSG

Hozzátette: sajnálja, hogy az elődöntőben nem kapott lehetőséget, mert poszttársa, Dainis Kristopans nagyon elfáradt. Mint mondta, a Barcelona ellen jó volt játszani, a csapattársai viszont vasárnap már nagyon fáradtak voltak.

"Nem játszottam rosszul, pláne ahhoz képest, hogy éreztem magamon a meccshiányt. A mérkőzés után alig kaptam levegőt" - mesélte Máthé, aki súlyos térdsérülése miatt tavaly februártól egy évig nem játszhatott. Hozzáfűzte, a most véget ért szezont pozitívnak értékeli, de reményei szerint a következő idényben több lehetőséget kap majd.

A következő öt hétre szabadságot kaptak, mint mondta, erre szüksége is van, még gondolni sem szeretne a kézilabdára, a felkészülést pedig július 24-én kezdik a párizsiak, akik tíz napig Japánban edzőtáboroznak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.