Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky Kristóf: kemény voltam

2023. július 16. 4:47 // Forrás: MTI
A végén a testét is használnia kellett Rasovszky Kristófnak, de a magyar versenyző keményen beleállt a harcba, és ennek is köszönhetően lett ezüstérmes a nyílt vízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Úgy alakult, ahogyan elterveztem, végig tudtam menni az elejében, nem is akartam kiadni a kezemből ezt a pozíciót. A végén próbáltam minél több embert leszakítani, aztán a hajrában beletettem mindent. Azt mondták, legyek kemény, amennyire tudok, én pedig olyan kemény voltam, amennyire megengedik a kizárás nélküli határok" - nyilatkozta az MTI-nek Rasovszky, akinek edzőjével, Szokolai Lászlóval éppen ezekben a pillanatokban "beszélgetett el" egy hivatalos személy, és figyelmeztette őt az utolsó métereken történtekért.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf: kemény voltam
A végén a testét is használnia kellett Rasovszky Kristófnak, de a magyar versenyző keményen beleállt a harcba, és ennek is köszönhetően lett ezüstérmes a nyílt vízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Nem voltam extrém durva, egyszerűen 35 kilóval nehezebb vagyok nála, ezt használtam ki, és úsztam úgy, hogy kevesebb helye legyen. Rajtam kívül ezt eddig mindenki megcsinálta minden egyes világbajnokságon, és ahogyan korábban soha senkit, most engem sem zártak ki ezért" - fogalmazott a veszprémiek kiválósága, aki hivatalosan is megváltotta a jegyét a párizsi olimpiára, noha ez nem volt létkérdés, hiszen az 1500 méter gyorson úszott idejével már nyílt vízre is nevezhető a párizsi játékokra.

Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Bár Betlehem Dávid sokáig tartotta a lépést az élmezőnnyel, hirtelen visszacsúszott, így érthetően csalódottan nyilatkozott.    

"Nem keresek kifogásokat, nem volt ez egy jó verseny számomra. Próbálok a további számokra koncentrálni, és azokon jól teljesíteni. Nem tudtam magamból kihozni azt, amiért jó páran dolgoztunk, bánt az egész" - mondta az első világbajnokságán szereplő 19 éves úszó, aki Rasovszkyhoz hasonlóan még a medencés versenyekben is érdekelt lesz.

Betlehem Dávid a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. A magyar versenyző a 16. helyen végzett. MTI/Koszticsák SzilárdBetlehem Dávid a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. A magyar versenyző a 16. helyen végzett. MTI/Koszticsák Szilárd

Szokolai László, a két veszprémi versenyző edzője Rasovszkyval kapcsolatban kijelentette: minden a tervek szerint alakul.   

"Olyan iramot szerettünk volna diktálni már az elején, hogy ez a tömeg ne tudjon együtt maradni, szakadjon el a legjobb tíz, ez pedig meg is történt. A végén Florian Wellbrock elment, őt nem lehetett megfogni, így aztán Kristóf egy nagyot harcolt a végén Oliver Klemettel, akit a testét használva, egy irányúszással ki tudott zárni" - mondta.    

Betlehem Dávidról szólva hozzátette, nem tudja pontosan, mi történt, több mint a táv feléig ő is úgy teljesített, ahogyan azt előzetesen várták.    

Gellért Gábor szövetségi kapitány Betlehem eredményét leszámítva nagyjából előre megjósolta a verseny kimenetelét.

"Rasó végig higgadt maradt, nagyon rutinos versenyző, aki hét éve ott van a világ élmezőnyében. Az utolsó két körben sikerült leszakítaniuk a riválisokat, nagyon taktikus versenyzés volt, nagyon várjuk a váltót, és reméljük, nem ez volt az első és utolsó érmünk" - nyilatkozta.    

Rasovszky Kristóf, a veszprémiek kiválósága - aki 2019-ben Kvangdzsuban 5 kilométeren diadalmaskodott, amivel a szakág első magyar világbajnoka lett - az olimpiai táv történetének első magyar dobogós vb-helyezését szerezte meg. Egyúttal övé lett most a magyar küldöttség első érme Fukuokában.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.