Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Ajándék lónak ne nézd a fogát?

2023. augusztus 10. 19:35
Van, amikor a jó szándék rosszul sül el...

Erről jut eszembe...

A Glasgow-ban megrendezett para-pályakerékpár világbajnokságon karórát kapott a győzelméért egy kar nélküli versenyző. És nem csak ő, hanem valamennyi résztvevő, ugyanis az eseményt egy neves óragyártó cég szponzorálta. Kicsit morbid vagy inkább otromba a dolog: mintha kopasznak hajszárítót, láb nélküli embernek cipőt adnának ajándékba.

Idézhetnénk az ismert mondást, mely szerint „ajándék lónak ne nézd a fogát”, de mégis mit kezdjen egy kar nélküli ember egy karórával? Véleményem szerint nem a támogatók hibáztak, hanem a szervezők, akiknek tudniuk kellett, hogy milyen fogyatékossággal neveztek a versenyzők, hiszen ennek alapján sorolták őket különféle kategóriába. 

Ricardo Ten örömmel vette át a megérdemelt díjat - fotó: 9gagRicardo Ten örömmel vette át a megérdemelt díjat - fotó: 9gag

Feltételezem ugyanis, hogy amelyik cég karórát gyárt, valószínűleg gyárt mellette másfajta időmérőt is, mondjuk asztali- vagy faliórákat, ami nem verte volna ki azt a bizonyos biztosítékot a világhálón, ahol váltakozva hol mulatságos, hol pedig dühös megjegyzésekkel kommentelték a történteket.

Az érintett – a 47 éves spanyol Ricardo Ten Argilés, aki két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtött a vb-n – a díjátadáson készült fotó szerint örömmel vette át az ajándékot, minden bizonnyal azért, mert nem egy praktikus tárgyat, hanem egy győzelmi trófeát látott benne. Jól fog mutatni abban a vitrinben, ahol a diadalaira emlékeztető érmeket, serlegeket és ajándéktárgyakat őrzi.

Darcsi István
további cikkek
Mindennek van határa Erről jut eszembe… Mindennek van határa Nem halt meg senki, mégis olyan történt, ami fölött nehéz napirendre térni. Nekem még mindig nem sikerült. Feltolulnak bennem a kérdések, melyek arra keresik a választ, hogy: miért. Miért történhetett ez meg a 21. században a fejlett Európa egyik országában? Remélem, a vizsgálat feltárja az okot, melyre semmi sem lehet elfogadható magyarázat – Darcsi István jegyzete. ma 10:06 Elvágták a köldökzsinórt Erről jut eszembe… Elvágták a köldökzsinórt Gulyás Péter elhagyja Veszprémet, és a Dunaújvárosi Kohász női csapatánál folytatja kézilabdaedzői munkáját. Elméletileg nincs ebben semmi szenzáció, hiszen a sport világában jönnek-mennek az edzők, gyakorlatilag azonban ebben az esetben többről van szó – Darcsi István jegyzete.  tegnap 11:22 Kézilabdázók az olimpián Párizs 2024 Kézilabdázók az olimpián Véget ért Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság, de a sportkedvelők nem sokáig fognak unatkozni, ugyanis hamarosan kezdődik Párizsban az olimpia. 2024. július 16. 0:04 Elhunyt dr. Csordás József gyászhír Elhunyt dr. Csordás József Hosszan tartó, emberfeletti erővel és türelemmel viselt betegsége következtében vasárnap délután elhunyt dr. Csordás József. A 73 éves sebész főorvos áldozatos munkájával örökre beírta nevét Veszprém és környéke egészségügye, valamint csapatorvosként a magyar sport történetébe is. 2024. július 8. 15:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.