Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy emberként szorítanak a veszprémi atlétákért

2023. augusztus 16. 11:38
A közelgő budapesti atlétikai világbajnokságot megelőzően a veszprémi Sportolj Velünk SE ügyvezetőjével, Bartha Lászlóval beszélgettünk. A rangos megmérettetésen a klub három versenyzője, Kéri Bianka, Szögi István és Kovács Ferenc is rajtvonalhoz áll.

Augusztus 19. és 27. között fővárosunk, Budapest biztosít otthont az ez évi atlétikai világbajnokságnak. Három versenyző, Kéri Bianka, Szögi István és Kovács Ferenc veszprémi színeket is fognak képviselni: Bianka 800 méteren, 4x400 mixváltóban és 4x400 női váltóban is bizonyíthat, míg Szögi István 1500 méter síkfutásban, Kovács Ferenc pedig 5000 méteren készül felejthetetlen alkotni.

A nemzetközi eseményt megelőzően a veszprémi klub ügyvezetőjével, Bartha Lászlóval beszélgettünk, aki hangsúlyozta, az egyesület egy emberként szorít az atlétákért.

Az ügyvezető Bartha László bízik a veszprémi atlétákban (archív fénykép)Az ügyvezető Bartha László bízik a veszprémi atlétákban (archív fénykép)

Mindhárom versenyzőnk rászolgált arra, hogy bizonyíthasson elsősorban magának, de a hazai közönségnek is. Biztos vagyok abban, hogy mindnyájan felejthetetlen élményben fognak részesülni. Nem aggódunk értük, hiszen remek formát mutatnak, szívből remélem, hogy elérik azt a célt, amelyet megfogalmaznak magukban. Elvárásunk nincs, nem helyezünk plusz terhet rájuk

– mutatott rá Bartha.

A világbajnokság az olimpia után a legrangosabb versenynek számít az atlétikai életben, így már önmagában a kvalifikáció is hatalmas eredményként könyvelhető. A vezetőt kérdezve megtudhattuk, Biankának 800 méteren az országos csúcs megdöntésére is esélye van, míg István és Ferenc az egyéni rekordjaikat szárnyalhatják majd túl.

Az embernek óriási plusz motivációt jelent, ha a saját hazájában versenyezhet, nem feledve, hogy mindezt ötvenezer érdeklődő előtt teheti meg. A közönség segíteni fogja a veszprémieket, akiknek csak annyit kívánhatok, hogy élvezzék a futamokat. Az egyesületünkben fejlődő gyermekek szemében mindannyian példaképnek számítanak!

Szögi István, Kovács Ferenc és Kéri BiankaSzögi István, Kovács Ferenc és Kéri Bianka

Az SVSE-s atléták közül először Bianka bizonyíthat majd: az első versenynapon (augusztus 19.) 4x400 m mixváltóban szoríthatunk érte. A 800 m síkfutás előfutamait 23-án, 10.05-kor rendezik (elődöntő 25-én 20.25-kor, döntő 27-én 20.45-kor), a 4x400 m női váltófutás pedig 26-án lesz 19.55-kor, míg a döntőt másnap 21.47-kor tartják.

Szögi István 19-én este 19.00 órakor lesz látható az 1500 m előfutamában (elődöntő 20-án 17.35-kor, döntő 23-án 21.15-kor), míg Kovács Ferenc először augusztus 24-én áll rajthoz 19.00-kor (döntő 27-én 20.05-kor).

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.