Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Atlétikai vb: tizenkilenc magyar indul az első napon

2023. augusztus 18. 9:02 // Forrás: MTI
A 63 fős magyar csapatból elsőként a gyalogló Helebrandt Máté mutatkozik be a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságon, a nyitó napon rajta kívül 18 hazai versenyző lesz érdekelt.

A férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnye 8.50-kor rajtol el a Hősök teréről és itt is ér célba. Helebrandt Máté eddigi legjobb eredményét a 2017-es londoni világbajnokságon ért el, ahol 50 kilométeren országos csúccsal az ötödik lett. Most a világranglista 37. helyezettjeként vehet részt a vb-n.  

Már az első napon dobókörbe lép a magyar válogatott éremesélyese, Halász Bence. Kalapácsvetésben a maximális, három atléta indul hazai közönség előtt, a vb-bronzérmes és Eb-második Halászon kívül Rába Dániel és Varga Donát. A férfi kalapácsvetés döntőjét a szombati selejtező után vasárnap rendezik.

A 4x400 méteres vegyes váltóban viszont már az első napon győztes hirdetnek. A magyar négyestől - melynek a veszprémi Kéri Bianka (SVSE) is tagja - nagy bravúr lenne bekerülni az esti döntőbe, de az idén futott 3:17.42 perces országos csúcs körüli eredménnyel erre is mutatkozik esély.

Megkezdik kétnapos küzdelmüket a hétpróbázók, köztük két magyar, a fedett Eb-bronzérmes Krizsán Xéniával és a szintén a 2021-es tető alatti kontinensbajnokságon hatodik Nemes Ritával.

A szintén veszprémi Szögi István is bemutatkozik 19.00 órától az 1500 m előfutamában.

Nyitókép: A drónnal készült felvételen a Nemzeti Atlétikai Központ 2023. augusztus 17-én, két nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19. és 27. között rendezik. Az előtérben az osztószigeti (Robinson) gyalogoshíd, középen a Kvassay zsilip, a háttérben a Kvassay híd és a gyorsvasúti híd. MTI/Máthé Zoltán

vehir.hu
további cikkek
Idén is élmezőnyben a VEDAC-osok VEDAC Idén is élmezőnyben a VEDAC-osok Remek VEDAC-os eredmények születtek a hétvégén 39. alkalommal rendezett Telekom Vivicittá futófesztiválon. tegnap 18:00 Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.