Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Máté Csaba megérdemelt volna egy esélyt

2023. szeptember 10. 5:00
Élénken reagált a közösségi média arra a hírre, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatát az orosz Sztanyiszlav Csercseszov kirúgása után sikeresen irányító, a Konferencia Liga csoportkörébe vezető Máté Csaba helyett a szerb Dejan Sztankovics lesz a vezetőedző.

„Mi volt a bajotok Máté Csabával? Az, hogy magyar? Elküldtétek…” - írja az oldalán Szécsi János egykori veszprémi NB I-es játékos. És biztosan nem azért, mert baja lenne a külföldivel, hiszen „Szecskáról” köztudott, hogy nem magyar csapat a kedvence, hanem az olasz AS Roma, melynek jelvénye mindig megtalálható a ruházatán.

Senki sem csodálkozott azon, hogy a feröeri Klaksvik elleni fiaskó után menesztették Csercseszovot. Az is természetesnek tűnt, hogy átmenetileg, az új vezetőedző mielőbbi megtalálásáig az első számú pályaedzőre, Máté Csabára bízzák a feladatot a Ferencváros vezetői. Aztán telt-múlt az idő, de új edző nem érkezett. Máté Csaba pedig tette a dolgát, méghozzá nem is akárhogyan. Irányítása alatt gólokban gazdag, szórakoztató futballt játszott a Fradi, és a szurkolókkal elfelejtetve a Bajnokok Ligájából való csúfos kiesést, magabiztosan jutott be a Konferencia Liga csoportkörébe. Megindult a szóbeszéd, hogy ezek után nem is kell új edző, főleg külföldi, hiszen ott van a magyar, aki szót ért a játékosokkal, és hozza velük az eredményeket. Közben a háttérben nagy titokban folytak az egyeztetések az új edzőről, majd a Zalaegerszeg elleni idegenbeli 6-2-es diadal után kiszivárgott, hogy ez volt Máté Csaba „hattyúdala”. A következő bajnoki meccsen már Dejan Sztankovics ül le a Fradi kispadjára, ahol pályaedzőként sem jut hely az átmeneti időszakban eredményesen dolgozó magyar szakembernek.

Tény, hogy a magyar labdarúgás utóbbi időszakában külföldi edzők voltak a sikerkovácsok a válogatott és a klubcsapatok élén – munkájuk és eredményeik az időnként becsúszó kisebb kudarcok ellenére is elvitathatatlanok. Ennek ellenére a jelenlegi helyzetben Máté Csaba is megérdemelt volna egy esélyt. Főleg úgy, hogy eddig példásan bizonyított. Abból a szempontból nincs irigylésre méltó helyzetben Dejan Sztankovics, hogy a legkisebb kudarc esetén is azonnal Máté Csaba nevét fogja skandálni a ferencvárosi B-közép…

Nyitókép: Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője (k) magyaráz a játékosoknak a litván Zalgiris Vilnius elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti edzésen a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. augusztus 30-án. MTI/Kovács Tamás

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.