Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
22°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
22°C

Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen

2023. szeptember 26. 14:55
A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon.

Történelmi környezetben, kellemes idővel, remek hangulatban került sor a rövidtávú ob-ra és az országos rövidtávú váltóbajnokságra szeptember 16-17-én Pécsen.

Az izgalmas, néha nagy meglepetésekkel szolgáló célba érkezésnek, szurkolásnak, felkészülésnek és pihenésnek a Széchenyi tér és a dzsámi kínált festői hátteret.

A szombat délelőtti selejtezőket a Tettye városrészben bonyolították le, ahol a versenyzőket számottevő szintkülönbség, kacskaringós utcák, sikátorszerű átkötések és folyamatos figyelmet igénylő pályák várták.

Wengrin Ágnes a dobogó tetejénWengrin Ágnes a dobogó tetején

Délután a belváros zegzugos terei, lépcsői és udvarai állították kihívás elé a futókat, és ugyanez a helyszín várta vasárnap a csapatokat is. A technikai tudást, koncentrációt, nagy sebességet egyben a szintezéshez szükséges állóképességet követelő versenyben viszonylag sokan behibáztak, a Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai mégis több dobogós és pódiumos helyezéssel, illetve bajnoki pontokkal térhettek haza.

A legfényesebben Wengrin Ágnes érme csillogott, aki aranyat szerzett az N50-es kategóriában!

Rövidtávú országos bajnokság – eredmények:

N50: 1. Wengrin Ágnes
F70: 2. Horváth Tivadar, 3. Bacsó Attila
F75: 2. Andrási Lajos

Országos rövidtávú váltóbajnokság – eredmények:

V14: 2. Heizer Alíz, Molnár Iván, Varsányi Ádám, Kovács Borbála
V18: 2. Engi Lilien, Barát Miklós, Bálint Gergő, Ódor Laura
V105: 3. Vajda Zsolt, Wengrin Ágnes, Molnár Zoltán
V195: 3. Horváth Tivadar, Böröczkyné Makai Anna, Bacsó Attila

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.