Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Analog Balaton, Dalfutár és a Budapest Park is díjat kapott Veszprémben

2023. november 11. 8:32 // Forrás: Music Hungary
November 7-9-ig zajlott Veszprémben az éves Music Hungary Konferencia & Showcase, aminek fókusztémája idén a MI és TI, azaz a Mesterséges Intelligencia és Természetes Intelligencia a zeneiparban. A téma köré előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket építettek, amivel igyekeztek megvizsgálni, hogyan ölelje magához a zenei szektor a technológiát, és fordítsa a javára. 

A meghívottak között volt ifj. Kurtág György, aki a CEPI kísérleti műhely kollektív intelligencia fejlesztéséről tartott előadást, és Varga Gábor, a Microsoft Magyarország egykori technológiai stratégiai vezetője is. A zeneipari témák mellett színes és szerteágazó programok voltak, mint például Fülöp Flóra (BME, ELTE) előadása a dallamtapadásról. A programokon keresztül a Music Hungary Szövetség igyekszik felhívni a figyelmet olyan, a szektort érintő problémákra is, mint például a kulturális áfa bevezetésének szükségessége, a túlságosan centralizált klubélet, vagy például a streaming hatása a zenei, élőzenei fogyasztásra, de sűrűn előkerült Azariah hazai és külföldi sikere is. A konferencia megnyitóján Weyer Balázs, a Szövetség elnöke kiemelte, hogy a szektor nehéz évet zár, de a válság ellenére is stabilizálódni látszik, illetve a megnyitón Porga Gyula, Veszprém polgármestere is beszédet mondott, amiben kiemelte, hogy számukra is fontos, hogy a Music Hungary Konferencia & Showcase náluk lelt otthonra már negyedik éve, köszönhetően a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásának is. 

A rendezvény része már harmadik éve a showcase-koncertprogram is, ahol a legaktuálisabb hazai könnyűzenei előadók mutatkozhatnak be a szakmai és helyi közönségnek. A hazai hip-hop szcéna két legizgalmasabb arca, Sisi és Co Lee is fellépett közel teltház előtt. A Duckshell, a Hakumba és Kale Lulugyi alaposan megtáncoltatták a közönségüket, Lenkke a Terembe varázsolta a legerősebb 90-es évek rave bulijainak hangulatát, de először hozta új albumát iamyank is Veszprémbe, látványos, súlyos show-val. A hazai kortárs jazz színtér egyik legígéretesebb zenekara, a New Fossils pedig lágy dallamokkal zárták a koncertprogramot. Az összetettebb, alaposan megtekert zenék szerelmeseinek a már ismert Antares és a nagyon friss Gorg & Benzol hozott felejthetetlen showt. 

8-án másodszorra adták át, ezúttal az Expresszóban a Music Hungary-díjakat, az este házigazdái Csepelyi Adrienn és Hajós András voltak. A Music Hungary Szövetség által alapított szakmai díj hiánypótló a hazai zeneiparban, a szektor egységességét és átjárhatóságát hangsúlyozó elismerés a szakma minden részére kiterjedően elismerésben részesíti a kiemelkedő teljesítményeket.

A Backstage-díjat idén a Budapest Park stábja kapta, míg a Showtime-díjat az Analog Balaton. A Vizuál-díjat az idén először megrendezett INOTA Fesztivál vizuális koncepciójáért ítélték oda, az Innováció-díjat pedig a BALATORIUM ökoművészeti projekt kapta, ami a Balaton élővilágának törékenységét és értékét helyezi középpontba. A Pro-díjat Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója kapta, a Média-díjat pedig Jeli András és Hajós András közös műsora, a Dalfutár. Az Inspiráció-díj Kollár-Klemencz László munkásságáért és a Dömörkapu Rengetegért kapta meg, a Crossover-díjat pedig Vecsei H. Miklós Qjúb - A kocka kibontása projektjének ítélték oda. 

vehir.hu
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.