Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
20°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
20°C

Szilágyi Áron: nagyon erős ösztönző a csapat olimpiai arany

2023. november 15. 12:51 // Forrás: MTI
Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívónak nagy motivációt jelent, hogy a csapattal felállhasson a dobogó legfelső fokára a jövő évi párizsi játékokon.

"Mi már egyértelműen a párizsi játékokra készülhetünk, ez egy szerencsés pozíció, nem kell a kvótáért való harcban nagy csodákat tennünk, el kell indulnunk a versenyeken és szolid jó teljesítményt nyújtanunk" - mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére Szilágyi Áron. Hozzátette, hogy már fél szemmel arra is figyelnek, melyik válogatott ellen, mivel készülhetnek majd a francia fővárosban.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás (j-b) összeállítású férfi kardcsapat, miután legyőzte a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiakat a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Illyés TiborA Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás (j-b) összeállítású férfi kardcsapat, miután legyőzte a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiakat a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Illyés Tibor

"Ez az egyetlen cím, ami még hiányzik a vitrinemből és nagyon erős ösztönző az, hogy a csapattal ott álljunk a dobogó felső fokán és a többiekkel közösen éljük meg ezt a hatalmas élményt. Ezért dolgozunk nap mint nap, és látom azt a többieken is, hogy ez tüzeli és hajtja őket" - hangsúlyozta az egyéniben és a csapattal egyaránt világ- és Európa-bajnok vívó. Kiemelte, hogy a csapat dinamikáját tekintve egy olyan négyes állt össze, amelyikben a vívók pontosan tudják, hogy mi a szerepük, de vannak fiatalok is, akik be szeretnének kerülni a válogatottba. Ehhez elmondása szerint talán Rabb Krisztián áll a legközelebb, továbbá Horváth Gergőt is megemlítette. Szilágyi szerint a következő fél év fog a csapat összetételéről dönteni, hogy a megszokott négyes lehet a legerősebb vagy sikerül betörni valamelyik fiatalnak. Jelezte, hogy szerencsére nem az ő tiszte ezt eldönteni.

A világklasszis vívó arra is kitért, hogy a versenyzés mellett alapvetően érdeklődik a sportolói érdekképviselet kérdése iránt. Nyolc évet töltött a nemzetközi szövetség (FIE) sportolói bizottságában, illetve van egy saját, civil kezdeményezése is, a magyar élsportolók érdekvédelmi fóruma, amelyet a menedzsmentjével hozott létre. Ezért kifejezetten örül annak, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság az ő pályázatát választotta ki és nyújtotta be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felé. Elmondása szerint most az a feladata, hogy a jövő évi párizsi játékokig kicsit lobbizzon, erre a hazai rendezésű kvalifikációs tornákon is remek lehetősége nyílik majd.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.