Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Bárkiből milliárdos lehet a hétvégén

2024. február 10. 11:35
Már hetek óta lottólázban ég az ország és egyre többünket foglalkoztat, hogy vajon a hétvégén elviszik-e minden idők egyik legnagyobb Ötöslottó főnyereményét, az 5.88 milliárd forintot? De aki beéri ennél is  kevesebbel, az a Hatoslottót is megpróbálhatja, ahol szintén igen magas a megnyerhető főnyeremény, a maga 1.78 milliárd forintjával.
 

Ezek az összegek azért valljuk be elég komolyak, sőt inkább nyomasztóan soknak tűnnek, még akkor is, ha netán több telitalátos szelvény is lesz a sorsolást követően, bár erre nem sűrűn van példa!

Szeretünk elgondolkozni azon, hogy mire költenénk a nyereményünket, aminek a birtokában nyugodtan és felhőtlenül élvezheti az ember a hátralévő évtizetedeit, éveit és mi mindent vásárolhat meg magának és családtagjainak egy boldogabbnak mondható és extrán kényelmes életet biztosítva.

Sokan ezt a vagyont utazásokra, hatalmas házra, nyararóla és luxusautókra fordítanák, de vajon tényleg szükség van mindezekre, hogy boldogságban és szeretetben élhessünk? Arról nem is beszélve, hogy ezeket az értékeket fennt is kell tudnunk tartani. Hatalmas lehetőség, de annál nagyobb a felelőssége, ha egyik pillanatról a másikra válunk milliárdosakká!  Hogyan osztjuk be, mi mindent vásárolunk belőle vagy épp fektetünk be, kinek adjunk belőle és mennyit? Kérdés, kérdést követ.

Szerintünk a lényeg, hogy lazuljunk rá és miután az életkörülményeinket egy jóval magasabb szintre emeltük, ne akarjuk magunkat egy életre bebiztosítani anyagilag. Érdemes azért a pénzüket relatíve jól befeketetni, elsősorban ingatlanokba és különbőző értékpapírokba, de a legfontosabb, hogy ne feszüljünk rá a dologra.

Talán a legbölcsebb  az, ha megpróbáljuk élvezni az életet és minden olyan dolgot megengedni magunknak, amelyek korábban anyagi korlátokba ütköztek.

Számokat tekinteve tuti tippünk nincs, de az tény, hogy legalább egy-egy szelvényt érdemes kitöltenie annak, aki hisz a szerencsében vagy inkább a szerencsejátékban.

Ha játszik, akkor szurkolunk, hogy bejöjjön!

Szerző: Lóránt Gergely

Korábbi írásunkban, amikor szintén rekordmagas volt a főnyeremény több olyan példát is hoztunk, ahol éppen a lottónyeremény miatt került valakinek vakvágányra az élete.

 

Kapcsolódó cikk
Hogyan lehet elviselni, ha milliárdos lett?
Ha a jótündérek statisztikát vezetnének, minden bizonnyal az élmezőnyben lenne a lottófőnyeremény, mint leggyakrabban elhangzó kívánság. Pedig a gyorsan jött pénz nem csak felszabadít az anyagi függőség alól, komoly terheket is ró az emberre, amibe kevesen gondolnak bele. Minden idők negyedik legnagyobb lottóötös főnyereményének kisorsolása előtt megnéztük, mit mondanak a pszichológusok és pénzügyi tanácsadók, hogyan érdemes kezelni azt a helyzetet, ha a mi számainkat húzzák ki szombat este. És persze hoztunk néhány tanulságos történetet is, akik belebuktak a hirtelen jött milliárdos létbe.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.