Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket

2024. február 10. 15:15 // Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem
Nem szokványos felütéssel indult a Boribon nyaral című gyermekelőadás a Thália Színház Arizona Stúdió színpadán szombat délelőtt: Gregor Bernadett, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja, érdemes művész kutyái, Whisky és Lulu jelenlétében mesélt a felelős állattartásról a megjelent gyerekeknek és szüleiknek. Az esemény újabb színművészek bekapcsolódásával a következő hónapokban többször, összesen tíz alkalommal megismétlődik majd az Alapítvány és a Színház mintaprogramja keretében, illetve hamarosan más színházak csatlakozása is várható.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az állam által létrehozott első és mindezidáig egyetlen állatvédelmi alapítvány folyamatosan keresi az utakat, hogyan tudna újabb és újabb társadalmi csoportokat, így a kultúrafogyasztó, színházkedvelő közönséget is megszólítani a felelős állattartás gondolataival. 2024 februárjától tíz alkalommal rövid érzékenyítő, szemléletformáló állatvédelmi előadásokat szerveznek a Thália Színház gyermek- és ifjúsági előadásainak kezdetén a „Művészek az állatvédelemért” elnevezésű projekt keretében, ahol egy ismert, hiteles, közkedvelt ember, színművész a négylábú kedvence társaságában az élménypedagógia módszereivel hívja fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Hozzátette: a programhoz várhatóan hamarosan újabb intézmények is csatlakoznak.

Nagy Viktor, a Thália Színház művészeti vezetője kiemelte, hogy a theátrum számára nagy megtiszteltetés egy ilyen nemes ügy mellé elsőként odaállni, ugyanis a színház elkötelezett híve, a tudatos és felelős állattartás fontosságának kommunikálása iránt, melyet már kicsi korban hasznos elkezdeni. Azt is megosztotta az eseménysorozat indítása kapcsán, hogy ebben az évadban az Alapítvánnyal közös programban a Boribon nyaral, a János Vitéz, illetve a Csukás Mese- Süsü és barátai című gyermekdarabok érintettek. A programban Gregor Bernadett művésznőt követően résztvevő kollégák mind a Thália Színház Társulatának tagjai lesznek, személyük azonban egyelőre még meglepetés a színházba érkező gyerekek és szüleik számára.

A néhány perces program középpontjában az öt állati szabadság áll, vagyis mindaz, amit az állattartóknak biztosítaniuk kell állataik számára: fontos a víz és a megfelelő minőségű, mennyiségű élelem, a megfelelő elhelyezés, védelem a sérüléstől, a betegségtől, a félelemtől, emellett a fajra jellemző viselkedésmódot is lehetővé kell tenni. A gyermekek élő állatokkal való találkozásának nem csupán az állatvédelem szempontjából vannak előnyei, hanem számos pozitív hatása lehet a gyermekek fejlődésére, az élmény segít az kötődés és az empátia kialakításában.

Fotók: MTI  / Balogh Zoltán

vehir.hu
további cikkek
Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. ma 12:03 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét 2024. június 19. 10:33 Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. 2024. június 17. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.