Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Kéri Bianka is indul a fedett pályás vb-n

2024. február 22. 20:25 // Forrás: MTI
Kilenc magyar atléta indul a jövő péntektől vasárnapig tartó fedett pályás atlétikai világbajnokságon Glasgow-ban. A veszprémi SVSE kiválósága, Kéri Bianka is ott van a keretben.

A hazai szövetség honlapja a névsor csütörtöki közzététele mellett idézte Scheidler Géza sportszakmai igazgatót, aki kiemelte, hogy bár fontos világverseny következik, idén lesz még szabadtéri Európa-bajnokság és olimpia is.

Zajlik a fedett pályás szezon, szép eredményeket hoztak már idáig is versenyzőink. Bízunk benne, hogy a világbajnokságon is lesznek előremutató teljesítmények. Elégedettek lennénk, ha a sprintereink közül minél többen továbbjutnának az előfutamokból, középtávfutóink a szezon legjobb egyéni idejét produkálnák, távolugrónk a döntőbe kerülne, illetve a mezőnyben fiatalnak számító, de remek formában lévő Szűcs Szabina pontszerző helyen végezne

- fogalmazta meg a reményeket a sportszakmai igazgató.

Kéri Bianka is ott lesz a vb-n - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (archív)Kéri Bianka is ott lesz a vb-n - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (archív)

A 19. fedett pályás világbajnokságon több mint 130 ország 650 versenyzője indul és 26 versenyszámban avatnak bajnokot.     

A magyar vb-keret: Molnár Attila (400 m), Vindics Balázs (800 m), Szeles Bálint (60 m gát), Takács Boglárka (60 m), Kéri Bianka (800 m), Kerekes Gréta (60 m gát), Kozák Luca (60 m gát), Bánhidi-Farkas Petra (távolugrás), Szűcs Szabina (ötpróba)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.