Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra

2024. február 24. 16:18 // Forrás: MTI
A vízilabdázóknál Zalánki Gergő, a nyíltvízi úszóknál pedig Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina is jelölt a 2023-as év legjobbja díjra az európai szövetségnél (LEN). A sportolókra a szurkolók is szavazhatnak.    

A LEN szombati hírleveléből kiderül, hogy most első alkalommal minden kategóriában - úszásban, műugrásban, műúszásban és nyíltvízi úszásban - öt-öt férfi és női jelöltet állítottak.

A végső sorrendek a drukkerek (30 százalék) és a LEN-tagok, valamint a szervezet technikai bizottságának szavazatai (70 százalék) alapján alakulnak majd ki. Voksolni jövő vasárnap éjfélig lehet a LEN honlapján - mindenki csak egy szavazatot adhat le kategóriánként.  

Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenye utáni eredményhirdetésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. (archív fénykép: MTI/Derencsényi István)Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenye utáni eredményhirdetésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. (archív fénykép: MTI/Derencsényi István)

A győzteseket március 25. és április 3. között hirdetik ki. 

Zalánki Gergő tavaly világbajnok lett a magyar válogatottal, ráadásul őt választották a torna legjobbjának, emellett az olasz Pro Reccóval Bajnokok Ligáját nyert úgy, hogy a sorozat legértékesebb játékosának járó elismerést is kiérdemelte 

A 10 kilométeren friss vb-aranyérmes, olimpiai második Rasovszky 2023-ban két ezüstérmet szerzett a fukuokai világbajnokságon és összetett világkupa-győztes lett. Fábián Bettina is vb-második volt a váltóval és megnyerte összetettben a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatát.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.