Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. április 12. 21:50 // Forrás: MTI
Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól.

A látványos, szinkronpályán megrendezett szuperspeciál szakaszon, amely alig több mint két kilométer távú volt, Cais és Bacigál 1:47.8 perces idővel bizonyult a legjobbnak, a harmadik időt pedig az Eb-címvédő Hayden Paddon, John Kennard új-zélandi duó érte el.

Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb péntekenAz Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb pénteken

Az első öt között még egy magyar kettős zárt, Csomós Miklós és Nagy Attila másfél másodperccel maradt el Caistól.

A viadal lényegi része szombat reggel kezdődik, amikor hat gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, vasárnap pedig újabb hat szakasszal zárul a futam.

Galéria
Rally Hungary | 1. nap (teszt és prológ)

A verseny egyben a 30. Veszprém-rali is, amely a HUMDA országos bajnokság idei nyitóviadala.

Rally Hungary, állás a királyszentistváni prológ után:
1. Erik Cais, Igor Bacigál (cseh, szlovák, Skoda Fabia RS Rally2) 1:47.8 perc
2. László Martin, Bán Viktor (Skoda Fabia RS Rally2) 0.1 másodperc hátrány
3. Hayden Paddon, John Kennard (új-zélandi, Hyundai i20 N Rally2) 0.8 mp h.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31 Rali Eb: részvételi rekord Veszprémben Rally Hungary Rali Eb: részvételi rekord Veszprémben Magyarországi Európa-bajnoki futamon még nem szerepeltek annyian, mint a pénteken kezdődő Veszprém környéki versenyen, a rali Eb idei nyitóviadalára ugyanis 24 országból 57 páros nevezett. 2024. április 8. 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.