Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
15°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
15°C

Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott

2024. április 18. 20:28 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség csütörtöki bécsi sorsolását a nemzeti csapat a második kalapból várta, és már az esemény előtt biztos volt, hogy az A jelű négyesbe kerül, ahogy az is, hogy az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja.

A sorsoláson - amelyen közreműködött Győri-Lukács Viktória, a magyar válogatott és a Győri Audi ETO jobbszélsője is - kiderült: Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a tavalyi világbajnokság középdöntője (22-26) és a múlt heti debreceni olimpiai selejtezőtorna (28-25) után ismét találkozik a svéd gárdával. A harmadik kalapból az észak-macedón, a negyedikből a török csapat került az A csoportba.

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A torna 16 játéknapja során a 65 meccsből 24-et játszanak Magyarországon.

A csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan két-két csapat az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért lépnek pályára.

"A svéd csapat a franciával együtt kiemelkedik az A-B-C-ágról, de a továbbjutásra jó esélyt látok, és a svédekről is jó és friss emlékeink vannak, de ellenük a napi forma dönthet majd" - idézi Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt a magyar szövetség (MKSZ) honlapja.

A szakember hozzátette: a B csoport nagyon kiegyensúlyozott, onnan bármelyik együttes továbbjuthat, míg a C csoportból a franciák mellett a spanyolok, esetleg a lengyelek számítanak esélyesnek a középdöntőbe kerülésre.

"Rosszabb sorsolást is kaphattunk volna, a célunk első körben természetesen a továbbjutás a középdöntőbe. A másik ágra eggyel több, öt olimpiai résztvevő jutott, ott is biztosan nagy harc lesz a legjobb helyekért és az elődöntőért" - vélekedett Golovin.

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke megjegyezte, tíz évente visszatér Magyarországra a kontinenstorna, és büszkék rá, hogy 2004 és 2014 után ismét házigazdái lehetnek a női Európa-bajnokságnak.    

"A debreceni Főnix Arénáról jó emlékeink vannak a korábbi Eb-kről, és nagyon frissek és örömteliek a néhány nappal ezelőtti olimpiai selejtezőről, ezért mindenkit arra biztatok, hogy támogassa a magyar válogatottat is az év végén Debrecenben" - jegyezte meg.

A tornára november vége óta kaphatók a bérletek, a napijegyek értékesítése pedig hamarosan indul.

"A sorsolásunk miatt nem bánkódunk, izgalmas meccsek várnak a magyar válogatottra a csoportkörben, és nagyon reméljük, hogy a középdöntőben is" - mondta Ilyés.

A női Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport (Debrecen): Svédország, MAGYARORSZÁG, Észak-Macedónia, Törökország
B csoport (Debrecen): Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország
C csoport (Bázel): Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália
D csoport (Bázel): Dánia, Svájc, Horvátország, Feröer-szigetek
E csoport (Innsbruck): Norvégia, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia
F csoport (Innsbruck): Hollandia, Németország, Izland, Ukrajna

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Párizs 2024 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. 2024. május 29. 15:46 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.