Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon

2024. május 25. 21:24
Pénteken lezajlott az első Veszprémi Borszalon, ami minden részletében igazolta az előzetes várakozásokat.

Zsandár Tamás, a Wine&Vinyl bakelit- és borbár tulajdonosa a régóta nagy népszerűségnek örvendő borklubjait szerette volna új köntösben, ezúttal klubhangulat helyett a szalonokra jellemző eleganciába átültetni. Ötletével a veszprémi tudományos élet egyik legelismertebb személyében talált partnerre, dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora és a Veszprémi Akadémiai Bizottság elnöke személyében, aki a helyszínt biztosította a pénteki eseményhez.

A Várban található VEAB-székház alatt ugyanis egy nagyobb pincerendszer húzódik, ahonnan közvetlen kijárat van a kerthez és a várfalhoz is.

A Veszprémi Borszalon koncepciója ez sétáló borkóstoló volt. Ez lényegében annyit jelentett, hogy a vendégek megérkezéskor egy üres poharat kaptak csak és a saját ritmusukban, a saját ízlésük szerint látogathatták körbe azt a tizenegy borászt és borkereskedőt, akik a borszalon kiállítói voltak. Az eredeti terv szerint körülbelül ötven különböző tétellel kalkulált a szervező Zsandár Tamás, végül közel nyolcvan bor és pezsgő vonult fel, javarészt Magyarországról, de francia és olasz tételek is voltak.

Az eligazodásukban pedig azok a neves borászok és borkereskedők segítettek, akik személyesen álltak az asztalok között, hogy válaszoljanak a kérdésekre, tanácsokat adjanak, hogy milyen sorrendben érdemes kortyonként végigmenni egy-egy tételsoron.

Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, a bor és a helyszín hangulata elindította a baráti beszélgetéseket is, amik napnyugta utánig tartottak, ugyanis a borszalon koncepciójának a része volt, hogy nem tart késő éjszakáig az esemény, hanem polgári szellemben, inkább az itt szerzett izgalmas gasztronómiai élményekre és beszélgetésekre alapozott.

Zsandár Tamástól megtudtuk, hogy már a következő két borszalon időpontja is megvan, negyedév múlva, szeptember 27-én, valamint december 13-án érkeznek ugyanitt, hasonló koncepcióban találkozhatnak a borkedvelők, vagy az ezzel a kultúrával ismerkedők.

Galéria
Ilyen volt az első Veszprémi Borszalon
vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.