Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon

2024. május 25. 21:24
Pénteken lezajlott az első Veszprémi Borszalon, ami minden részletében igazolta az előzetes várakozásokat.

Zsandár Tamás, a Wine&Vinyl bakelit- és borbár tulajdonosa a régóta nagy népszerűségnek örvendő borklubjait szerette volna új köntösben, ezúttal klubhangulat helyett a szalonokra jellemző eleganciába átültetni. Ötletével a veszprémi tudományos élet egyik legelismertebb személyében talált partnerre, dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora és a Veszprémi Akadémiai Bizottság elnöke személyében, aki a helyszínt biztosította a pénteki eseményhez.

A Várban található VEAB-székház alatt ugyanis egy nagyobb pincerendszer húzódik, ahonnan közvetlen kijárat van a kerthez és a várfalhoz is.

A Veszprémi Borszalon koncepciója ez sétáló borkóstoló volt. Ez lényegében annyit jelentett, hogy a vendégek megérkezéskor egy üres poharat kaptak csak és a saját ritmusukban, a saját ízlésük szerint látogathatták körbe azt a tizenegy borászt és borkereskedőt, akik a borszalon kiállítói voltak. Az eredeti terv szerint körülbelül ötven különböző tétellel kalkulált a szervező Zsandár Tamás, végül közel nyolcvan bor és pezsgő vonult fel, javarészt Magyarországról, de francia és olasz tételek is voltak.

Az eligazodásukban pedig azok a neves borászok és borkereskedők segítettek, akik személyesen álltak az asztalok között, hogy válaszoljanak a kérdésekre, tanácsokat adjanak, hogy milyen sorrendben érdemes kortyonként végigmenni egy-egy tételsoron.

Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, a bor és a helyszín hangulata elindította a baráti beszélgetéseket is, amik napnyugta utánig tartottak, ugyanis a borszalon koncepciójának a része volt, hogy nem tart késő éjszakáig az esemény, hanem polgári szellemben, inkább az itt szerzett izgalmas gasztronómiai élményekre és beszélgetésekre alapozott.

Zsandár Tamástól megtudtuk, hogy már a következő két borszalon időpontja is megvan, negyedév múlva, szeptember 27-én, valamint december 13-án érkeznek ugyanitt, hasonló koncepcióban találkozhatnak a borkedvelők, vagy az ezzel a kultúrával ismerkedők.

Galéria
Ilyen volt az első Veszprémi Borszalon
vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika. ma 8:50 Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! tegnap 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. tegnap 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.