Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Férfi kézilabda-vb: Hollandia, Észak-Macedónia és Guinea a magyarok csoportjában

2024. május 29. 21:00 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott Hollandia, Észak-Macedónia és Guinea csapatával szerepel azonos csoportban a jövő évi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében az már múlt pénteken eldőlt, hogy az olimpiai kvótás magyar együttes Varasdon (Varazdin) a D csoportban játszik majd. A szerda esti, zágrábi sorsoláson az első kalapból sorsolták Chema Rodríguez csapatát, amely a másodikból kapta a hollandokat, a harmadikból az északmacedónokat, a negyedikből pedig a guineaiakat.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz. Ez lesz a 29. férfi vb, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

A mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a négy középdöntő-csoportba, onnan pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A magyarok a negyeddöntőt Zágrában játszanák.

A magyarok továbbjutás esetén szintén Varasdon szerepelnek, és a középdöntőben a C csoport (Franciaország, Ausztria, Katar, Kuvait) három továbbjutója ellen lépnek pályára.

"Talán most több szerencsénk volt a sorsolással, mint a korábbi alkalmakkor, vannak a mienknél erősebb csoportok is, de természetesen a célunk, hogy a sajátunkat megoldjuk és minél több ponttal továbbjussunk" - idézi a magyar szövetség honlapja Chema Rodriguez szövetségi kapitányt.

A szakvezető hozzátette, Észak-Macedóniával kezdenek, amely az egy az egy elleni szituációkat jól játszó, létszámfölényes támadójátékban is ütőképes, kemény csapat lehet.    

"Guineát nem ismerjük, nyilván ellenük is a győzelem a cél. Hollandiával a hazai Európa-bajnokságon elszenvedett fájó vereség óta nem találkoztunk, itt az ideje, hogy megmutassuk ellenük a tudásunkat" - utalt a 2022-es vereségre a spanyol edző, aki nagyon örül, hogy Varasdon játszhatnak és reméli, minél több magyar szurkoló előtt léphetnek pályára.

A világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport (Herning): Németország, Csehország, Lengyelország, Svájc
B csoport (Herning): Dánia, Olaszország, Algéria, Tunézia
C csoport (Porec): Franciaország, Ausztria, Katar, Kuvait
D csoport (Varasd): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Észak-Macedónia, Guinea
E csoport (Oslo): Norvégia, Portugália, Brazília, Egyesült Államok
F csoport (Oslo): Svédország, Spanyolország, Japán, Chile
G csoport (Zágráb): Szlovénia, Izland, Kuba, Zöld-foki Köztársaság
H csoport (Zágráb): Egyiptom, Horvátország, Argentína, Bahrein

vehir.hu
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.