Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Férfi kézilabda BL: ismét aranyérmes a Barcelona

2024. június 9. 20:05 // Forrás: MTI
A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 31-30-ra legyőzte a dán Aalborgot a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Melvyn Richardson nyolc, Dika Mem hét, Timothey N'guessan hat góllal, Emil Nielsen nyolc, Gonzalo Pérez de Vargas három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon az olimpia után visszavonuló Mikkel Hansen nyolc, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard hat-hat alkalommal talált be, Niklas Landinnak 12 védése volt.

A két csapat három évvel ezelőtt is egymás ellen játszott a BL-döntőben, akkor a spanyolok 36-23-ra nyertek.

Fotó: ehfcl.eurohandball.comFotó: ehfcl.eurohandball.com

A tavalyi győztes, német bajnoki címvédő Magdeburg idén nem jutott döntőbe, ráadásul a bronzmérkőzésen - amit az olimpiára készülő Kiss Olivér, Bíró Ádám páros vezetett - négy góllal kikapott Imre Bence leendő csapatától, a THW Kieltől.

A most lezárult BL-idényben a magyar csapatok közül a Veszprém a rájátszás első fordulójában a Szegedet búcsúztatta, majd a negyeddöntőben alulmaradt az Aalborggal szemben.

Az európai szövetség meghosszabbította a kölni helyszín szerződését, így 2029-ig biztosan a - tornának 2010 óta otthont adó - Lanxess Arenában rendezik a négyes döntőt.

Eredmények:

döntő:
Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 31-30 (15-15)

a 3. helyért:
THW Kiel (német)-SC Magdeburg (német) 32-28 (23-14)

szombaton játszották:

elődöntők:
Barcelona-THW Kiel 30-18 (15-9)
Aalborg HB-SC Magdeburg 28-26 (11-11)

vehir.hu
további cikkek
Színes BL-csoportban a Veszprém Veszprém Kézilabda Club Színes BL-csoportban a Veszprém Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában csütörtök este elkészítették a Bajnokok Ligája 2024/2025-es idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a Veszprém a lengyel bajnok Plockkal, a francia aranyérmes PSG-vel és a német ezüstérmes Berlinnel is egy nyolcasba került. tegnap 18:47 Az első kalapból várja a csütörtöki BL-sorsolást a Veszprém Veszprém Kézilabda Club Az első kalapból várja a csütörtöki BL-sorsolást a Veszprém Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldalán tette közzé a Bajnokok Ligája a kalapbeosztását a csütörtöki csoportsorsolás előtt. 2024. június 25. 22:21 Kézilabda BL: a Győr női és a Szeged férfi csapata szabadkártyát kapott kézilabda Kézilabda BL: a Győr női és a Szeged férfi csapata szabadkártyát kapott A címvédő Győri Audi ETO KC szabadkártyát kapott a női kézilabda Bajnokok Ligája következő idényére, a férfiaknál pedig a Szeged indulási kérvényét hagyta jóvá pénteken az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága. 2024. június 21. 13:14 Férfi kézilabda BL: kilenc csapat már csoportkörös, 12 szabadkártyát kért férfi kézilabda BL Férfi kézilabda BL: kilenc csapat már csoportkörös, 12 szabadkártyát kért Kilenc csapat helyen már biztos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, 12 klub pedig szabadkártyát kért a következő szezonra. 2024. június 13. 12:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.