Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A címvédő Szilágyi Áron az első fordulóban búcsúzott

2024. július 27. 14:05 // Forrás: MTI
A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén.

A háromszoros olimpiai bajnok 15-8-as vereséget szenvedett a kanadai Fares Arfától.    

Az olimpiai sikerei mellett világ- és Európa-bajnok Szilágyi óriási meglepetésre nagyon gyorsan hattusos hátrányba került, és bár aztán 6-4-re feljött, nem igazán találta a ritmust. A kanadai vívónak mindig volt válasza az akcióira, így csakhamar megint néggyel vezetett. A szünet után sem tudott igazán jó támadást előhúzni a magyar kardozó, nem volt jó a lábmunkája, ráadásul néhányszor a kínálkozó lehetőségeivel sem tudott élni, ezért egyre valószínűbb volt, hogy nem lesz képes fordítani. A végére sem változott a helyzet, a kanadai simán győzött.
 

Szilágyi Áron (b) és a kanadai Fares Arfa asszója a legjobb 16 közé jutásért a férfi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés TiborSzilágyi Áron (b) és a kanadai Fares Arfa asszója a legjobb 16 közé jutásért a férfi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés Tibor

 A 34 éves magyar vívó egyéniben a 2008-as, pekingi olimpia óta először szenvedett vereséget ötkarikás játékokon.

Gémesi Csanád a vb-címvédőt legyőzve nyolcaddöntős

Gémesi Csanád legyőzte az első fordulóban a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén, ezzel nyolcaddöntőbe jutott.

 A 37 éves magyar vívó nagy csatában, 15-10-re verte a 28 esztendős riválisát.    

A csapattal tavaly világbajnok, Tokióban olimpiai bronzérmes Gémesi  nagyon összeszedetten vívott, szívósan küzdött, nem engedte ellépni esélyesebb ellenfelét. Miközben a másik páston Szilágyi Áron "szenvedett" a kanadai Fares Arfával szemben, Gémesi tartotta a lépést Dershwitzcel, 7-7 után 9-7-es vezetéshez jutott, majd fokozatosan növelte előnyét, végül magabiztos győzelmet aratott.    

Nem sokkal korábban a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi, valamint a 2017-ben világbajnok Szatmári András kikapott első fordulós mérkőzésén, így egyikük sem folytathatja az egyéni küzdelmet. Gémesi viszont 15.25-től a tunéziai Faresz Ferjanival találkozik a nyolc közé jutásért..

Eredmények, férfi kard, a 32 között:
Gémesi Csanád-Eli Dershwitz (amerikai) 15-10

korábban:
Boladé Apithy (francia)-Szatmári András 15-13
Arfa Fares (kanadai)-Szilágyi Áron 15-8

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.