Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Mihók Attila: ugyanilyen lélektani állapotban kell védekeznünk

2024. július 29. 22:03 // Forrás: MTI
Mihók Attila társ szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatottnak ugyanolyan hozzáállással kell védekeznie a párizsi olimpia folytatásában is, mint hétfő este a Kanada elleni csoportmérkőzésen, amelyet 12-7-re nyert meg.

"Nagyon jól kezdtünk, rögtön az elején sikerült meghoznunk azokat az elemeket, amik hiányoztak a hollandok ellen: egy-egy center akciógól vagy egy kiharcolt ötméteres. Eközben a védekezésünk szinte végig stabil volt, ezzel kiváló első negyedet hoztunk. Az ezt követő időszakokban tudtuk tartani a különbséget, igaz, nem könnyen. A harmadik negyed kritikus volt, de fegyelmezettek voltunk és odatettük azt a két-három kartempót, amire szükség volt" - nyilatkozta az interjúzónában Mihók Attila.

Kapcsolódó cikk
Megszerezte első győzelmét a női vízilabda-válogatott
Megszerezte első győzelmét a magyar női vízilabda-válogatott a párizsi olimpián, mivel 12-7-re nyert Kanada ellen a csoportkör második fordulójában, hétfőn.

Külön kiemelte a harmadik negyed végén Keszthelyi Rita gólját, ami Garda Krisztina gyönyörű átadásából született.

A szakember hozzátette, nem foglalkoznak az esetleges számolgatással, minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülniük. Megjegyezte, a pénteki, Kína elleni összecsapás sem lesz egyszerű, látva az ázsiaiak Hollandia elleni meccsét, ahol már 8-5-re is vezettek, végül azonban kikaptak.

"Ugyanilyen lélektani állapotban kell védekeznünk, hogy ott is sikeresek legyünk" - fűzte hozzá a kapitány.

Kurucz-Gurisatti Gréta (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Kanada mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 29-én. MTI/Kovács TamásKurucz-Gurisatti Gréta (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Kanada mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 29-én. MTI/Kovács Tamás

Garda Krisztina megjegyezte, a kanadaiak elleni közös edzőtáborozások hasznosak voltak.

"Fontos volt, hogy a legelején keményen beálljunk a meccsbe és egy pillanatra se tartalékoljunk. Itt minden találkozó egy élet-halál harc. Biztosan hasznosan fogjuk eltölteni az előttünk álló három napot, Kína ellen sem csak fürödni fogunk" - szögezte le.    

Gurisatti Gréta kiemelte, látszott a csapaton, hogy a hollandoktól elszenvedett vereséget le tudta zárni.

"Ez így van rendjén, egy olimpián minden nap új nap. Ma voltak meglepetések, mi el akartuk kerülni, hogy Kanadának legyen esélye erre. Az edzőtáborban is az volt a tanulság ellenük, hogy az elején nem szabad hagyni, hogy elkapják a fonalat. Jól indítottuk a meccset, masszívan védekeztünk. Ugyan az emberelőnyös helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, de ez legalább azt mutatja, hogy ennyi akciógóllal tudtunk nyerni" - fogalmazott Gurisatti.    

A magyaroknak - akik az első fordulóban 10-8-ra kikaptak Hollandiától - most három nap pihenőjük lesz, pénteken Kína ellen folytatják szereplésüket, a csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.