Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

A kapitány szerint több van a magyar női kézilabda-válogatottban

2024. augusztus 1. 17:00 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint még a spanyolok felett aratott győzelemhez képest is több van a magyar női kézilabda-válogatottban, amely csütörtöki sikerével biztosította helyét a párizsi olimpia negyeddöntőjében.

"Nekünk nincs olyan, hogy könnyű mérkőzés, néha magunknak is nehezítjük meg a helyzetünket. A nehéz periódusokban mindig volt egy olyan játékos, aki magára vállalta a felelősséget, és néha még helyzet nélkül is gólt szereztek. Ehhez bátorság és belső erő kell" - nyilatkozta a vegyes zónában a szakember.

Kapcsolódó cikk
Negyeddöntőbe jutott a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a párizsi olimpián, miután csütörtökön 27-24-re legyőzte Spanyolországot a csoportkör negyedik fordulójában.

Golovin Vlagyimir megjegyezte, ezen a napon is bebizonyította az együttes, hogy képes csapatként együttműködni és mindenki hozzátette a magáét.

"Szerintem még a mainál is többet tudunk, csak néha úgy érzem, mintha nem tudnánk, mire vagyunk képesek. Ezt egy kis bizonytalanság hozza" - fogalmazott a kapitány, aki reméli, az ötödik csoportmeccsen, a hollandok ellen már elmúlik ez.

A győztes magyar válogatott tagjai ünnepelnek a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornája B csoportjában játszott Spanyolország - Magyarország mérkőzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. A magyar női válogatott bejutott a negyeddöntőbe, miután 27-24-re legyőzte Spanyolországot. MTI/Czeglédi ZsoltA győztes magyar válogatott tagjai ünnepelnek a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornája B csoportjában játszott Spanyolország - Magyarország mérkőzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. A magyar női válogatott bejutott a negyeddöntőbe, miután 27-24-re legyőzte Spanyolországot. MTI/Czeglédi Zsolt

Az ötgólos Vámos Petra arról beszélt, hogy a csapat tanult a két nappal korábbi, Angola elleni mérkőzésből.

"Amikor ma megint egy kicsit összezuhant minden és azt éreztük, hogy egy viszonylag könnyen hozható meccsből csinálunk egy szorosat, akkor tudtunk magunkon rázni egyet, összekapaszkodott a csapat, minden gólnak és védésnek tudtunk örülni. Nagyot léptünk előre mentálisan abban, hogy egy ki-ki mérkőzést meg tudtunk fordítani: mindegy, ki az ellenél, mi hatvan percig küzdeni fogunk."

Simon Petra viccesen megjegyezte, hogy nem szeretik kímélni a nézőket, arra utalva, hogy 20-15-ös előny után fordítottak a spanyolok.

"Örülök, hogy jól kezdtük a mérkőzést, mert előzőleg úgy készültünk, hogy fontos a két pont a továbbjutáshoz. Volt egy kisebb hullámvölgy 20-15-ös vezetésnél, mert talán elhittük, hogy megvan a meccs és ez nálunk veszélyes."

Hozzátette, a zárókörben a hollandok ellen is mindent bele akarnak adni, hogy minél jobb helyen végezhessenek a csoportban.

"A sors majd eldönti, hogy a keresztágon kit fogunk kapni. Beszéltük is a lányokkal, hogy talán jókor jött az Angolától kapott pofon, így talán szerencsénk lehet a továbbiakban" - mondta.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.