Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Chema Rodriguez: jól játszottunk, de többet akarunk

2024. augusztus 2. 11:56 // Forrás: MTI
Chema Rodriguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a dánok elleni, pénteki olimpiai csoportmérkőzésen mutatott játékkal elégedett volt, a háromgólos vereség miatt viszont csalódott.

"Nagyon jó meccset játszottunk a torna egyik legjobb csapatával, de sajnos nem tudtunk nyerni. Márpedig a sport arról szól, hogy nyerj" - nyilatkozta a spanyol szakember, hozzátéve, hogy a párizsi játékokon együttese szerinte eddig minden meccsen jól kézilabdázott, csupán az első találkozón volt egy nagyon gyenge tíz perce, mégis csupán két ponttal áll. - "Annak természetesen örülök, hogy a csapat versenyképes, bárkivel szemben jól tud teljesíteni, de ennél többet akarunk, győzelmeket akarunk, nem csupán négy jó meccset."

Kapcsolódó cikk
Háromgólos vereséget szenvedett a dánoktól a férfi kézilabda-válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re kikapott Dánia csapatától pénteken a párizsi olimpia csoportmérkőzéseinek negyedik fordulójában, és az utolsó körben dől majd el, hogy továbbjut-e a negyeddöntőbe.

A tréner a 28-25-re elveszített mérkőzés egyes szakaszaiban indulatosan reklamált egy-egy döntést a játékvezetőknél, az első félidőben egy hevesebb reakciója miatt emberhátrányba került az együttese, ugyanakkor a vegyes zónában ezzel már nem nagyon akart foglalkozni.

"Nem szeretnék nagyon erről beszélni. Nekem is van egy véleményem és nekik is. Mindenesetre nekünk hat kiállításunk volt, a dánoknak meg egy. Nem tudom, talán mi túl keményen védekezünk, míg más csapatok nem védekeznek annyira keményen" - jegyezte meg a kapitány.

A magyar válogatott negyeddöntőbe jutása az utolsó fordulóban a franciák elleni találkozón dől el, a házigazda ellen pedig nagyon nehéz meccsre számít Chema Rodriguez.

Sipos Adrián, Ilic Zorán, Ligetvári Patrik és Rosta Miklós (b-j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Dánia mérkőzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 2-án. Dánia-Magyarország 28-25. MTI/Illyés TiborSipos Adrián, Ilic Zorán, Ligetvári Patrik és Rosta Miklós (b-j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Dánia mérkőzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 2-án. Dánia-Magyarország 28-25. MTI/Illyés Tibor

"Nagyon nehéz lesz megnyernünk azt a meccset itt Franciaországban, teltházas csarnokban. A házigazdáknak van a dánok mellett az egyik legjobb csapatuk" - hangsúlyozta a kapitány, hozzátéve, hogy hiába játszottak eddig visszafogottabban a hazaiak, nagyon komoly kihívást jelentenek. - "Ők a franciák, igazán csodálatos a csapatuk. Az az igazság, hogy ők a dánokkal együtt egy másik szintet képviselnek, ez az igazság. Természetesen mindent meg fogunk tenni a győzelemért, harcolni fogunk és ha nem tudják a legjobbjukat nyújtani, akkor mi ott leszünk a nyakukon."

A pénteki meccsre becserélt Mikler Roland fantasztikus teljesítménnyel segítette a magyar együttest és komoly szerepe volt abban, hogy a válogatott közel maradt a dánokhoz.

"Nagyon szerettem volna csapatba kerülni, utolsó olimpiámon és több mint valószínű, hogy az utolsó világversenyemen kapuba állni, segíteni a csapatot" - nyilatkozott a 14 védéssel záró 39 éves kapus. - "Köszönöm a lehetőséget, igyekeztem meghálálni a bizalmat."

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.