Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Golovin Vlagyimir: csalódottak, de büszkék is vagyunk

2024. augusztus 6. 21:00 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott hatvan percen keresztül nagyszerűen küzdött és csak egy-egy momentumon múlt, hogy nem jutott a négy közé Svédországgal szemben a párizsi olimpián.

"Nehéz megmondani, mi döntött, hatvan percen keresztül óriásit mentünk, átvettük a vezetést. Ott lehet, hogy egy kapura lövés, egy védés, egy sánc döntött, sok minden lehetett volna másképpen az utolsó tíz másodpercben" - nyilatkozott a szakember a Lille-ben rendezett negyeddöntőt követően.

Kapcsolódó cikk
Hosszabbításos vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a legjobb négy közé a párizsi olimpián, miután a keddi negyeddöntőben hosszabbítás után 36-32-re kikapott a svéd csapattól Lille-ben.

"Egyértelműen csalódottak, de büszkék is vagyunk, azért, mert ide jutottunk és hat mérkőzésen keresztül megmutattuk, milyen erős csapat vagyunk. Ilyen helyzetben még nem is voltunk válogatottként, hogy kieséses szakaszban játszhattunk" - fogalmazott.

Debreczeni-Klivinyi Kinga szerint tudták, hogy mi következik az utolsó svéd támadásnál, mégsem sikerült megoldani.

"Nagyon szerettünk volna csodát tenni. Nagyon sajnálom azt az utolsó átlövésgólt a rendes játékidőben, mert tudtuk, hogy mi következik, csak le kellett volna ütni, már bocsánat... Ez egy olyan jó csapat és annyira megérdemeltük volna, hogy ott legyünk a négy között és annyira csalódott vagyok..." - mondta könnyeivel küszködve.

A magyar válogatott tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a villeneuve-d'ascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án. A svéd válogatott 36-32-re győzött. MTI/Illyés TiborA magyar válogatott tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a villeneuve-d'ascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án. A svéd válogatott 36-32-re győzött. MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, a svédek utolsó támadásánál számítottak rá, hogy "hét a hatozni fognak, hogy jön a Koppang és át akar lőni".

"Csak hát ott volt plusz két ember, így nem volt olyan egyszerű ezt levédekezni, és úgy voltunk vele, inkább lőjön át a távoli zónából, minthogy beadja a beállónak" - fogalmazott. A hosszabbításról elmondta: az utolsó bekapott gólt megfogta a csapatot, az első félidőben nem is lőtt gólt az együttes, amely utána kezdett éledezni.

"Mondtam a lányoknak, hogy sok az az öt perc, ne adjuk fel, de utána már csak futottunk az eredmény után" - hangsúlyozta.

"Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy bravúrt hajtsunk végre, de egy olimpiai nyolcba jutás sem olyan csúnya eredmény, úgy gondolom" - jelentette ki Simon Petra. Úgy vélte, a hosszabbításban a svédek lelkileg előnybe kerültek, mert "mindig annak a csapatnak könnyebb, amelyik felzárkózik a végén".

Tomas Axner, a svédek szövetségi kapitánya dicsérte a magyar válogatottat, amellyel szemben szerinte mentálisan jobban bírták a hosszabbítást, kevésbé fáradtak el és végül ez döntött.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.